Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Roşul are o putere stranie: Plăteşti mai mult, dar primeşti o notă mai proastă

Publicat 14:29 | 11 iun. 2013 // Accente Info, Elldorscop, Ştiinţă // 1.064 vizualizări
descopera.ro

descopera.ro

Roşul îi poate convinge pe bărbaţi să plătească mai mult la cumpărături.

„Consumatorii de sex masculin percep reducerile ca fiind mai mari atunci când preţurile sunt scrise cu roşu, comparativ cu situaţiile în care sunt scrise cu negru. Atunci când bărbaţii văd preţurile scrise cu roşu, ei au o atitudine pozitivă, percepându-le ca fiind mult mai mici decât în realitate”, au concluzionat autorii unui studiu publicat recent în SUA şi citat de Descopera.ro.

Bărbaţii care au văzut preţurile scrise cu roşu au declarat că au experimentat mai multe emoţii pozitive, comparativ cu restul subiecţilor.
Această tendinţă nu s-a constatat şi în rândul femeilor.

O a doua parte a cercetării dezvăluie însă că această „putere” a culorii roşii se manifestă atunci când bărbaţii nu se pricep foarte bine la domeniul în care fac cumpărăturile.

Studii anterioare au demonstrat că roşul are efecte ciudate asupra oamenilor: o persoană îmbrăcată în roşu pare mai atractivă, profesorii înclină să evalueze mult mai dur lucrările în prezenţa culorii roşii şi tot roşul este culoarea care-i convinge uşor pe oameni să se vaccineze împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!