Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Viaţa alături de un câine are mari beneficii

Publicat 17:53 | 15 iun. 2013 // Elldorscop, Sănătate // 1.189 vizualizări
Foto: Pixdaus.com

Foto: Pixdaus.com

Viaţa alături de un câine exercită un efect protector major împotriva bolilor cardiace. Aspectele fiziologice joacă un rol important, la fel ca cele psihologice.

Constatarea se bazează pe analizarea unei serii de studii desfăşurate anterior pe această temă. Au fost luaţi în considerare mii de deţinători de câini, a căror stare de sănătate a fost comparată cu a unor persoane fără câini.

Rezultatul studiului, efectuat de o echipă de la Baylor College of Medicine (Houston), arată că cine deţine un câine este mai înclinat să aibă o activitate fizică regulată (mersul pe jos) şi are, în general, un mod de viaţă mai sănătos.

La acestea se adaugă elementul psihologic, care duce la scăderea nivelului stresului.

Caine-cuscaÎn privinţa parametrilor fiziologici, se constată o presiune arterială şi un nivel al colesterolului mai scăzute, precum şi o mai slabă incidenţă a obezităţii. Consecinţa este reducerea riscului cardiac.

Acest efect benefic se manifestă şi la persoanele care au suferit un accident vascular cerebral (AVC) sau un infarct de miocard. Ratele de supravieţuire (după un AVC) sau de non-recidivă (în cazul infarctului) sunt influenţate pozitiv de prezenţa unui câine. ( Agerpres / Passionsante.be)

Simbolul câinelui în miturile popoarelor

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!