Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

CEDO a stabilit că autorităţile ungare au avut dreptate să interzică Garda Maghiară

Publicat 15:46 | 09 iul. 2013 // Mapamond // 801 vizualizări

CEDOPartidul naţionalist radical ungar Jobbik a pierdut acţiunea intentată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), prin care a contestat decizia de acum câţiva ani a autorităţilor ungare de a dizolva aripa sa paramilitară, Garda maghiară, informează marţi, 9 iulie, agenţia ungară de presă MTI.

Curtea de la Strasbourg a stabilit, marţi, că decizia de desfiinţare a Asociaţiei Garda Maghiară era singura cale eficientă de care dispuneau autorităţile pentru a pune capăt acţiunilor ameninţătoare ale acesteia.

CEDO a respins de asemenea argumentul susţinut de Mişcarea Garda Maghiară, ţinând tot de Garda Maghiară, şi care a afirmat că nu poate fi supusă aceleiaşi interdicţii fiind o mişcare şi nu o organizaţie. Marşurile care au fost organizate de Mişcarea Garda Maghiară pot fi considerate primii paşi către instalarea unui sistem legal ‘esenţialmente rasist’, a menţionat Curtea Europeană a Drepturilor Omului, potrivit MTI.

Curtea supremă a Ungariei a validat, în decembrie 2009, decizia din iulie a municipalităţii din Budapesta de a interzice atât Asociaţia Garda Maghiară, cât şi Mişcarea Garda Maghiară. Garda Maghiară fusese înfiinţată la 3 august 2007.

Sursa: Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!