Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

A dat lovitura din nou! După ce s-a aflat că ea este autoarea, romanul poliţist scris de J. K. Rowling se vinde foarte bine

Publicat 11:58 | 25 iul. 2013 // Mapamond, Vedete // 1.040 vizualizări

J-K-RowlingDe când s-a aflat că J. K. Rowling, autoarea seriei “Harry Potter”, a scris romanul poliţist “The Cuckoo’s Calling”, sub pseudonimul Robert Galbraith, cartea se vinde uimitor de bine, potrivit unei ştiri AFP, citată de Agerpres.

Vânzările au explodat, înregistrând o creştere record de 41.000% săptămâna trecută, anunţă Nielsen BookScan, o companie care analizează vânzările de cărţi.

Până la aflarea adevăratei identităţi a autorului, cartea se vânduse în numai 1.500 de exemplare.

Pe site-ul dedicat cărţii (www.robert-galbraith.com), J. K. Rowling neagă cu fermitate că a vrut să dea o lovitură de PR şi afirmă, în schimb, că a făcut “planuri labirintice” pentru a-şi ascunde identitatea.

Ea spune că a optat pentru un pseudonim deoarece îşi dorea să lucreze fără agitaţie mediatică şi aşteptări.

J. K Rowling a ales acest pseudonim deoarece, spune ea, în copilărie şi-a dorit întotdeauna să aibă numele de Ella Galbraith, “fără a şti de ce”, în timp ce prenumele Robert vine de la admiraţia sa pentru fostul om politic american Robert F. Kennedy, asasinat în 1968.

J. K Rowling a publicat în aprilie, sub numele de Robert Galbraith, cartea “The Cuckoo’s Calling”, care îl are în centru pe Cormoran Strike, un fost militar rănit în Afganistan devenit detectiv particular.

Cartea a fost salutată de critici ca fiind “un roman de debut remarcabil”, după care Sunday Times a descoperit cine este adevăratul autor.

Scriitoarea mai declară că două posturi de televiziune îşi manifestaseră interesul pentru ecranizarea romanului înainte de a se cunoaşte cine este adevăratul autor.

Ea dezvăluie că o continuare a romanului este deja finalizată, urmând să fie publicată anul viitor, tot sub numele de Robert Galbraith.

J. K. Rowling, autoarea lui “Harry Potter”, se arată supărată că i-a fost deconspirat pseudonimul Robert Galbraith

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!