Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Edineţ: Investiţii de 25 milioane de euro și sute de locuri de muncă odată cu lansarea unui nou parc industrial

Publicat 23:09 | 23 iul. 2013 // Economie, Republica Moldova, Social // 1.186 vizualizări

investitii-de-25-mln-euro-si-sute-de-locuri-de-munca-odata-cu-lansarea-unui-nou-parc-industrial-la-edinetAtrași de perspectiva deschiderii, până în luna septembrie, curent, a unui nou parc industrial la Edineț, reprezentanții grupului de companii ”T.B. Fruit” și-au prezentat proiectul investițional în cadrul unei întrevederi cu ministrul adjunct al Economiei Dumitru Godoroja.

Proiectul presupune investiții de 25 de milioane de euro în construcția unei fabrici de producere a sucului concentrat din fructe și sute de locuri de muncă, inclusiv pentru agricultorii din regiune, în sezonul agricol din anul viitor, potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei.

La începutul lunii septembrie, compania ”T.B. Fruit”, în colaborare cu Ministerul Economiei, va demara construcția fabricii de producere a concentratelor de sucuri din mere la Edineț, care va funcționa pe bază de biocombustibil, iar în anul viitor va construi o fabrică de procesare a strugurilor în Cimișlia.

În afară de investițiile în construcția fabricii și a infrastructurii din zonă, se preconizează investiții de 15-20 milioane euro în materia primă, ceea ce înseamnă sute de locuri de muncă noi pentru agricultori, dar și oferte avantajoase pentru producătorii de fructe locali.

La întâlnire, Dumitru Godoroja a salutat intenția investitorilor de a-și lansa afacerea în Republica Moldova, asigurându-i de susținerea și colaborarea Ministerului Economiei la implementarea cât mai rapidă a acestui important proiect investițional.

La rândul său, directorul ”T.B. Fruit”, Taras Barșorvski, și-a prezentat compania, menționând că aceasta ocupă locul III în Europa printre producătorii de concentrate din sucuri, având 6 fabrici de procesare a fructelor în Ucraina și 2 în Polonia.

De asemenea, el a vorbit despre intenția sa de a se extinde în Republica Moldova, lansând două proiecte investiționale în zonele de nord și sud – o fabrică pentru procesarea merelor și una a strugurilor.
Totodată, şeful companiei şi-a menționat interesul pentru investiții în plantarea livezilor.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!