Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Trădător pentru unii, erou pentru alţii: Edward Snowden, premiat de Transparency International Germania

Publicat 21:49 | 22 iul. 2013 // Mapamond // 1.016 vizualizări

Edward-SnowdenOrganizaţii pentru drepturile omului din Germania i-au decernat un premiu în valoare de 3.000 de euro lui Edward Snowden, fostul consultant al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) din SUA, ”vânat” de Washington după ce a divulgat informaţii privind spionajul informatic al SUA şi care este în prezent blocat pe aeroportul moscovit Şeremetievo, relatează luni, 22 iulie, RIA Novosti, preluată de Agerpres.

”Laureatul Premiului Whistleblower 2013 este Edward Snowden”, a anunţat filiala germană a organizaţiei neguvernamentale Transparency International.

Atribuit din doi în doi ani, premiul recompensează persoanele ”care au divulgat informaţii secrete privind evenimentele care prezintă un pericol serios pentru umanitate sau societate, mediu sau lumea întreagă”.

În 2011, premiul a fost decernat internautului care a postat online înregistrarea video ce prezenta un atac cu elicoptere americane asupra unor civili în Irak.

Premiul Whistleblower este finanţat de asociaţia savanţilor germani (VDW), filiala germană a Asociaţiei internaţionale a juriştilor împotriva armei nucleare (IALANA) şi Iniţiativa de protecţie etică a Reţelei internaţionale a inginerilor şi cercetătorilor pentru responsabilitate socială (INESPE).

Snowden, care aşteaptă examinarea cererii sale de azil politic în Rusia, va intra în posesia premiului prin intermediul avocatului său sau al unei organizaţii partenere. 

O mulţime de femei vor să-l ajute pe Edward Snowden măritându-se cu el

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!