Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Facebook va introduce spoturi publicitare de 15 secunde

Publicat 22:29 | 31 iul. 2013 // Mapamond, Radar // 878 vizualizări

FacebookPe Facebook ar urma să apară, începând din acest an, spoturi publicitare cu o durată de 15 secunde, similare celor difuzate la TV. Această strategie va aduce reţelei de socializare venituri de aproximativ 2,5 milioane de dolari pe zi, potrivit unor surse apropiate companiei, informează Mediafax, cu referire la Bloomberg.com.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, are în prezent 1,15 miliarde de utilizatori.

„În fiecare seară, între 88 şi 100 de milioane de persoane utilizează Facebook în timpul orelor de prime-time (20.00 şi 23.00), numai în SUA”, a declarat Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer la Facebook.
Mark Zuckerberg, Chief Executive Officer al Facebook, care se ocupă de această strategie alături de Carolyn Everson, expertul în marketing al companiei, a amânat de două ori data punerii în aplicare a acestei strategii.
Săptămâna trecută, Zuckerberg a declarat că este „sensibil” la modul în care utilizatorii Facebook reacţionează în general la publicitatea de pe acest site. Astfel, Zuckerberg vrea să se asigure că utilizatorii reţelei de socializare nu vor fi afectaţi de introducerea acestor spoturi publicitare.

Reţeaua de socializare le permite deja advertiserilor să încarce spoturi video pe conturile lor de Facebook, însă noul serviciu le va permite acestora să posteze clipurile publicitare direct pe paginile de Facebook ale utilizatorilor.

În acelaşi timp, 15 secunde este şi durata spoturilor video care pot fi postate, începând de luna trecută, pe Instagram, un serviciu al Facebook pe care pot fi distribuite fotografii.
Strategia Facebook prevede faptul că, iniţial, spoturile publicitare vor putea fi difuzate pe perioada unei zile şi vor putea fi targetate în funcţie de vârsta şi genul utilizatorilor cărora le sunt adresate.
Totuşi, membrii Facebook nu vor vedea un astfel de spot publicitar de mai mult de trei ori într-o zi.
În funcţie de audienţa la care un advertiser plănuieşte să ajungă, preţurile acestor spoturi publicitare vor varia între 1 milion de dolari şi 2,5 milioane de dolari pe zi, conform surselor citate.

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!