Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Iurie Leancă se va întâlni diseară, la Bucureşti, cu Victor Ponta. Temele discuţiei

Publicat 15:13 | 09 iul. 2013 // Politică, Radar, Republica Moldova, RM-UE, România // 1.237 vizualizări

Drapele-Romania-Republica-MoldovaPrim-ministrul moldovean Iurie Leancă se va afla într-o vizită scurtă la București în seara zilei de marţi, 9 iulie, unde va avea o întrevedere cu premierul României, Victor Ponta, a anunţat la prânz Serviciul de presă al Guvernului de la Chişinău.

Iurie Leancă şi Victor Ponta “vor discuta despre relațiile bilaterale, proiectele comune aflate în curs de desfășurare și cele ce urmează să fie lansate. Cooperarea pe dimensiunea europeană și evoluțiile în regiune vor face, de asemenea, subiectul discuțiilor între cei doi prim-miniștri”, potrivit sursei citate.

Aceasta este prima vizită pe care Iurie Leancă o întreprinde în România în calitate de prim-ministru al Republicii Moldova. 

agerpres.ro

agerpres.ro

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului de la Bucureşti, „în cursul discuţiilor, cei doi prim-miniştri vor stabili reperele principale ale dialogului politic pe linie guvernamentală pentru perioada următoare şi vor conveni liniile prioritare de acţiune la nivel sectorial.
O atenţie aparte va fi acordată iniţiativelor menite să racordeze mai strâns cele două state în plan economic, comercial, cultural şi al contactelor interumane. Vor fi analizate în detaliu proiectele de interconectare energetică şi de transport, precum şi iniţiativele de cooperare bilaterală derulate în baza diverselor programe de asistenţă oferită de România”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

La ora 19:00 cei doi oficiali vor avea o întrevedere tete-a-tete, iar la ora 20:00 vor susţine declaraţii de presă comune.

Victor Ponta va aborda, în cadrul întrevederii, progresele înregistrate de Republica Moldova în dialogul cu UE şi va reitera sprijinul ferm al României pentru obiectivele Chişinăului în perspectiva summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din luna noiembrie, precizează sursa.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!