Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nicolae Timofti şi Mitropolitul Vladimir s-au întâlnit la Reşedinţa Condriţa (foto)

Publicat 20:56 | 10 iul. 2013 // Politică, Republica Moldova, Social // 1.138 vizualizări
Foto: Preşedinţia

Foto: Preşedinţia

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut miercuri, 10 iulie, la Reședința de stat de la Condrița, o întrevedere cu ÎPS Vladimir, mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, transmite Serviciul de presă al Preşedinţiei.

În cadrul întrevederii, Nicolae Timofti a subliniat rolul bisericii în stabilirea unui climat de pace în societate: „Fețele bisericești, dar și politicienii, trebuie să abordeze cu maximă atenție și cu delicatețe temele divergente, care provoacă dispute în societate”.

Părțile au convenit că atât reprezentanții bisericii, cât și cei ai statului, au misiunea comună de a promova în rândul cetățenilor mesaje de conciliere și de respectare, deopotrivă, a legilor statului și a moralei creștine, se spune în comunicat.

Nicolae-Timofti-Mitropolitul-Vladimir„Punctele de vedere agresive și provocatoare asupra unor teme delicate, exprimate de unii reprezentanți ai clerului, nu reprezintă poziția oficială a Bisericii Ortodoxe”, a declarat ÎPS Vladimir.
La rândul său, șeful statului a remarcat în context că este inadmisibil ca reprezentanții bisericii să aibă o atitudine agresivă și dușmănoasă față de conducerea oficială a statului, aleasă în mod democratic de cetățenii țării, relatează Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Mitropolitul Vladimir l-a informat pe președintele Timofti despre vizita în Republica Moldova, în perioada 7-9 septembrie a.c., a Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii, Preafericitul Kirill.
Șeful statului și-a reconfirmat disponibilitatea de a se întâlni cu Patriarhul Kirill.

De asemenea, Mitropolitul Vladimir l-a invitat pe președintele Timofti să se întâlnească cu membrii Sinodului Mitropoliei Moldovei, pentru continuarea discuțiilor pe subiecte de interes comun.
Șeful statului a spus că primește această invitație și speră să-i dea curs în viitorul apropiat.

Nicolae-Timofti-Mitropolitul-Vladimir1

Nicolae-Timofti-Mitropolitul-Vladimir2

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!