Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Presa engleză despre numele George dat “bebeluşului regal”

Publicat 12:14 | 25 iul. 2013 // Mapamond // 998 vizualizări

Beblus-regal-Marea-BritaniePresa britanică apărută joi, 25 iulie, a lăudat alegerea prinţului William şi a soţiei sale Kate de a-şi boteza primul copil George Alexander Louis.

Mass-media scrie că acest nume inspiră “autoritate regală”, pentru că şase monarhi britanici au purtat acest nume, consemnează AFP, citată de Agerpres.

Cotidianul de centru-stânga The Guardian a publicat o fotografie cu bebeluşul, deasupra căreia a scris: “Un băiat cu numele George, cuplul regal alege un nume făcut pentru un rege”.

“Bebeluşul destinat să devină Regele George al VII-lea”, titrează Daily Telegraph.

“Cu George, Kate şi William respectă tradiţia”, titrează Times.

Şi Daily Express felicită cuplul regal pentru că a ales “un nume nobil folosit de şase regi anteriori”.

Regele George I (1714 – 1727) a urcat pe tron în anul 1714, deşi era abia al 52-lea în ordinea de succesiune. Acesta a inaugurat o perioadă de stabilitate politică pentru Regat.

George al II-lea (1727 – 1760), fiul lui George I, este ultimul rege al Angliei care a luptat alături de soldaţii săi în bătălia de la Dettingen (Germania) împotriva francezilor în anul 1743. Domnia sa coincide cu începutul revoluţiei industriale.

George al III-lea (1760-1820), fiul cel mic al lui George al II-lea, deţine recordul de longevitate al suveranilor britanici. În timpul domniei sale Anglia a pierdut Statele Unite, care şi-au declarat independenţa în anul 1776. Atins de nebunie, a fost nevoit să-i cedeze tronul de facto fiului său în anul 1811.

George al IV-lea (1820-1830) a fost şi un colecţionar de artă şi a dispus construirea extravagantului pavilion regal din Brighton. A rămas celebru şi prin numeroasele sale escapade amoroase.

Regele George al V-lea (1910-1936) a renunţat la numele istoric de Saxa-Coburg-Gotha, din cauza sentimentelor anti-germane din perioada Primului Război Mondial, pentru acela de Windsor.

Ultimul rege care a purtat acest nume, George al VI-lea (1936-1952) este tatăl actualei regine Elisabeta a II-a, cunoscut şi prin problemele sale de dicţie.
A ajuns rege în anul 1936, după abdicarea fratelui său, Edward al VIII-lea, care între căsătoria cu divorţata Wallis Simpson şi tronul britanic a ales prima variantă. Deşi numele său adevărat era Albert, a optat pentru numele de George pentru a-şi omagia tatăl şi pentru a da un semnal de stabilitate după scandalul provocat de fratele său.

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!