Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

13 august – Ziua Internaţională a Stângacilor

Publicat 13:13 | 12 aug. 2013 // Accente Info, Mapamond, Radar // 1.030 vizualizări

StangaciAnual, la 13 august se sărbătoreşte la nivel internaţional Ziua Internaţională a Stângacilor.

Iniţiată în 1976 de organizaţia „Lefthanders International”, are ca scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la dificultăţile şi frustrările cu care stângacii se confruntă în viaţa de zi cu zi, relatează Agerpres.

De asemenea, organizatorii doresc să determine firmele producătoare de articole casnice să ia în considerare şi nevoile stângacilor atunci când creează design-ul produselor.

Aproximativ 13% din populaţia globului este stângace.

Până în prezent, nu s-a descoperit o explicaţie ştiinţifică definitivă pentru folosirea prioritară a mâinii stângi în locul celei drepte, dar se presupune că este o problemă genetică.

Pentru stângaci, existenţa este dificilă într-o lume a dreptacilor – robinetele, instrumentele muzicale, aparatura electro-casnică, mouse-ul calculatorului, totul pare construit pentru utilizarea lor exclusivă de către dreptaci.

Printre cei mai cunoscuţi stângaci se numără: Iulius Cezar, Charlie Chaplin, prinţul William al Marii Britanii, Marilyn Monroe, Leonardo da Vinci, Jimi Hendrix, Martina Navratilova, Nicole Kidman, Barack Obama, actualul preşedinte al SUA.

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!