Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Urechea-spion: Secretele tale sunt în pericol! Oricine îţi poate asculta discuţiile cu acest dispozitiv care se vinde liber!

Publicat 16:56 | 12 aug. 2013 // Accente Info, Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 1.733 vizualizări

Căştile-microfon: Asculţi şoaptele oamenilor de la distanţă

Un magazin online din Federaţia Rusă comercializează, la preţul de aproximativ 40 de dolari, un dispozitiv ce permite ascultarea discuţiilor de la distanţă: căştile-microfon „SpyEar” („Urechea-spion”).

Dispozitivul are design-ul unui player obişnuit şi nu atrage atenţia „victimelor”, pentru că acestea nu-şi dau seama ce fel de căşti porţi în urechi, potrivit Podslushai.ru.

Casti-microfon-zoom-interceptare-filaj

Comerciantul recomandă utilizarea produsului în scopuri distractive: „Amplifică-ţi auzul și află o mulțime de lucruri interesante și interzise! Află ce vorbesc alţii despre tine! Află ce ascund oamenii din preajma ta! Primeşte plăcere!”.

Potenţialii cumpărători sunt sfătuiţi să-şi asculte colegii, prietenii, persoanele necunoscute întâlnite în parc sau în alte locuri publice. „Cine deţine informaţia, deţine lumea”, spune distribuitorul căştilor-microfon.

Potrivit unor comentarii de pe Runet, cu „SpyEar” pot fi auzite şi şoaptele vecinilor de peste perete. „SpyEar” se vinde legal, deoarece ar fi fost înregistrat nu ca dispozitiv de interceptare, dar ca unul „ce amplifică auzul” purtătorului.

Dispozitive destinate iniţial spionajului, realizări uimitoare ale ştiinţei deceniilor trecute, au devenit accesibile publicului larg. Camerele video şi microfoanele cu zoom montate în ochelari de soare, ambalaj de gumă de mestecat, nasturi, pix, ceas de mână, bijuterii sau alte obiecte se vând liber şi acest fapt nu mai surprinde pe nimeni. Serviciile secrete deţin acum dispozitive mult mai performante.  

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!