Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Viorel Patrichi: „Eugen Tomac trebuie să mai crească pentru a conta în bordelul politicii de la București”

Publicat 15:47 | 26 Aug 2013 // Mapamond, Opinii, Politică, România // 694 vizualizări

Monica Macovei, o speranță pentru „Dreapta”

Viorel-Patrichi-fotoViorel Patrichi

Marinelu a scos la interval Mișcarea Populară. Care mișcare, care popor e mai greu de spus. Dar sigur e populară! Și de dreapta! Dacă e populară? E musai de dreapta.

L-a pus în frunte pe Eugen Tomac, un tânăr născut în satul Babele, lângă Ismail, unde a văzut lumina și Mareșalul Alexandru Averescu. Este un om decent, manierat, dar insuficient maturizat politic, deși cred că ar rezista cu brio în fața unui miștocar ca Victor Ponta.

În orice caz, nu merita ironia deplasată a lui Cristian Tudor Popescu, care i-a stâlcit nejustificat numele: „Tolomac”. Prin intermediul lui Eugen Tomac, Mișcarea Populară ar putea lua câteva zeci de mii de voturi în Basarabia la europarlamentare. Și Eba ar putea trece pragul din nou fiindcă pe relația cu Vasile Blaga – Adio și n-am cuvinte!

Eugen Tomac trebuie să mai crească pentru a conta în bordelul politicii de la București. Din nefericire, Mihai Răzvan Ungureanu și Mihail Neamțu au fost devorați prematur. Adrian Papahagi este încă o promisiune nenăscută.

Și totuși, spectrul de pseudo-dreapta (eu cred că nu există partide de dreapta sau de stânga în România) are și lideri care pot să-l îngroape pe Căcărău. Marinelu a vorbit frecvent despre șansele Elenei Udrea, a indus și ideea că o sprijină la alegerile pentru conducerea PDL, dând apă la moară unor ordinare speculații erotice.
Sigur, între timp, blonda norvegiană a divorțat din motive de Cucoș: în timp ce ea făcea politică, o neliniștită de 20 de ani din Basarabia i-a luat locul fierbinte. Cucoș voia regim de slăbire. Și de câte ori am rugat-o eu să facă un copil… Prin urmare, chiar dacă îl poate ridiculiza pe Căcărău, mai încet la prezidențiale!

Un excelent candidat la prezidențiale, cu cele mai mari șanse rămâne Emil Boc. Mulți vor strâmba din bot, dar nu face nimic. În Transilvania, Căcărău nu ar lua niciun vot contra lui Emil Boc. Garantat! Niciun ungur nu ar vota cu Căcărău. Garantat! Din perspectivă economico-socială, prestația tandemului Lolek-Bolek este nulă.
Sigur, e posibil ca Dan Șova, ministrul proiectelor faraonice de la Partidu lu Mukles, să descopere între timp contractul cu Bechtel, despre care ne-a spus că a fost furat. Ca să-l desecretizeze, să știm și noi cum l-a copt mămica, ce a făcut Nepotu Mătușii Tamara pentru patrie.
Sigur, Emil Boc are și bile negre: lipsa oricărui proiect economic major câtă vreme a guvernat și faptul că nu a mers până la capăt cu tăierea pensiilor care nu au acoperire în cotizațiile acestor indivizi către fondul național de pensii. Chiar dacă îl mai suspendau o dată.

Nevoia românilor de legalitate i-ar putea determina să-l voteze și pe Daniel Morar, care a condus DNA în această perioadă tulbure. Faima lui de incoruptibil într-o cloacă fără speranțe și fără perspectivă ar da bine. Probabil că ar fi greu de convins să candideze, dar șanse mari ar avea.

Și Monica Macovei l-ar face de comandă pe Căcărău, dacă baronii de la PDL ar sprijini-o. Dacă voia realmente reforma PDL, Marinelu ar fi ieșit deschis în sprijinul Monicăi Macovei.
Nu m-ar deranja dacă o femeie puternică ar conduce România. Dimpotrivă. S-ar fura mai puțin și mulți ar avea motive să tremure. Doar ea ar putea aplica legea până la capăt. În plus, are o excelentă imagine externă.
Vrea PDL să mai conteze? Monica Macovei este opțiunea cea mai importantă. Pentru Marinelu ar fi un efort minim să-l impună.

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!