Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cafeneaua “Galbenă gutuie – Adrian Păunescu”, inaugurată la Chişinău

Publicat 23:36 | 05 sept. 2013 // Cultură, Radar, Republica Moldova, Social // 968 vizualizări

Adrian-PaunescuO cafenea literar-artistică care poartă numele poetului Adrian Păunescu a fost inaugurată la Chişinău, cu prilejul Congresului mondial al eminescologilor organizat de Academia de Ştiinţe a Moldovei, informează Agerpres, cu referire la Moldpres.
Potrivit academicianului Mihai Cimpoi, iniţiativa îi aparţine şi a fost susţinută de preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca.

“Cafeneaua va activa în cadrul Academiei de Ştiinţe. Şedinţele Cenaclului vor avea loc la parterul Hotelului Bella Dona, unde marele poet român a fost cazat în ultima sa vizită la Chişinău, în august 2010, atunci când i s-a conferit titlul de membru de onoare al Academiei de Ştiinţe a Moldovei”, a declarat Mihai Cimpoi.

Cafeneaua “Galbenă gutuie – Adrian Păunescu” va găzdui manifestări literare legate de numele poetului, aniversări ale prietenilor săi, lansări de carte, recitaluri literar-muzicale.

“Şedinţele vor avea loc o dată, de două ori pe lună, în funcţie de evenimente”, a mai spus fondatorul cafenelei literar-artistice.

Adrian Păunescu s-a născut la 20 iulie 1943 în comuna Copăceni, fostul judeţ Bălţi. A semnat zeci de cărţi de poezie, fiind şi autor a numeroase articole de publicistică.
Adrian Păunescu a devenit extrem de popular în anii 70 ai secolului trecut prin înfiinţarea Cenaclului Flacăra, care a fost interzis de autorităţile comuniste româneşti la 16 iunie 1985.
Prin intermediul Cenaclului Flacara s-au lansat o serie de artişti, deveniţi peste ani nume sonore ale vieţii culturale şi artistice din România.
Poetul s-a stins din viaţă pe 5 noiembrie 2010.

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!