Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Colegii de birou scad productivitatea angajaţilor

Publicat 19:37 | 14 sept. 2013 // Elldorscop, Radar, Social, Ştiinţă // 1.178 vizualizări

oficiuTendinţa din ultimii ani privind spaţiile de birouri este de a adopta un design care să faciliteze interacţiunea dintre angajaţi. Pereţii birourilor de tip „cubicle” au o înălţime mică, iar dacă există birouri separate, uşile lor sunt, în general, din sticlă.

Deşi iniţial s-a crezut că spaţiile de birouri amenajate în acest fel vor fi benefice, acum specialiştii avertizează că, în realitate, ele au un dezavantaj major: duc la întreruperi care scad productivitatea angajaţilor.

Angajaţii din birourile “cubicle” sunt întrerupţi cu 29% mai des decât cei care au birouri separate, a indicat o cercetare realizată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, Irvine.

Cea mai des întâlnită întrerupere vine din partea colegilor şi nu de la emailuri sau mesaje instant.

„Două secunde este un timp suficient de lung pentru a-i face pe oameni să se deconcentreze”, spune Erik Altmann, profesor de psihologie la Michigan State University, autor al unui studiu.

Angajaţii care experimentează întreruperi frecvente au raportat o rată de extenuare cu 9 procente mai mare comparativ cu restul indivizilor şi o rată a oboselii cu 12% mai mare.

O cercetare realizată pe un eşantion de 800 de persoane indică faptul că un individ care a fost întrerupt în timpul unei sarcini are nevoie, în medie, de 25 de minute pentru a putea reveni la treabă.
Mai mult, după ce individul revine la sarcina sa, el mai are nevoie de alte 15 minute pentru a-şi redobândi concentrarea.

Întreruperile „faţă în faţă” produc cu o treime mai multe întreruperi decât emailurile sau telefoanele, pe care angajaţii le pot ignora cu uşurinţă atunci când sunt prinşi într-o sarcină importantă, subliniază un studiu din 2011.

O altă cercetare, publicată la începutul anului 2013, face o legătură între întreruperile frecvente şi o rată mai mare de extenuare, boli induse de stres şi dublarea ratei de eroare.

Pentru cei care lucrează în spaţii de tip “cubicle” s-au inventat sau improvizat soluţii. Una dintre acestea este o bandă galben-neon pe care scrie „Nu mă deranja” şi care poate bloca intrarea în birou. Alţi indivizi ascultă muzică la căşti sau poartă brăţări, pentru a le indica celor din jur că nu vor să fie deranjaţi.

După Descopera.ro

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!