Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Iurie Leancă şi Evgheni Şevciuk s-au întâlnit la Tiraspol şi au semnat un document

Publicat 22:38 | 23 sept. 2013 // Economie, Politică, Republica Moldova // 890 vizualizări
I.Leancă, E.Şevciuk. Foto: Guvernul

I.Leancă, E.Şevciuk. Foto: Guvernul

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a avut luni, 23 septembrie, la Tiraspol, o primă întrevedere cu liderul administraţiei separatiste de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Cu prilejul întâlnirii, Iurie Leancă şi Evgheni Şevciuk au semnat o decizie protocolară cu privire la prelungirea, pentru 1 an și 3 luni, a mecanismului ce reglementează transportul feroviar de mărfuri prin regiunea transnistreană (semnat la 30 martie 2012 şi care urma să expire la 30 septembrie 2013).
Respectarea prevederilor acestui document este garantată de normele internaţionale în domeniul comercial-economic, feroviar şi vamal.

Întrevederea Leancă-Şeviciuk cu participarea delegațiilor de la Chişinău şi Tiraspol a durat peste două ore, timp în care au fost abordate “mai multe subiecte ce se referă la dezvoltarea social-economică, pe ambele maluri ale Nistrului”, după cum a anunţat Serviciul de presă al Guvernului.

„Prima noastră întâlnire a fost pozitivă, am reușit să semnăm această decizie protocolară, care este importantă pentru agenții economici de pe ambele maluri ale Nistrului. Vrem să continuăm acest dialog, iar treptat vom găsi soluții pentru toate problemele”, a declarat presei premierul Iurie Leancă.

Prim-ministrul a menționat că pe agendă întâlnirii a figurat și subiectul cu privire la instalarea unor puncte de control a migrației prin regiunea transnistreană.
„Avem intenția să-i invităm pe partenerii internaționali și pe cei de la Tiraspol pentru a le demonstra cum va funcționa un punct dintre cele care vor monitoriza fluxul migrațional”, a anunţat Iurie Leancă.

Evgheni Șevciuk a declarat că prin semnarea deciziei referitoare la transportul feroviar “s-a ajuns la un consens pentru a dezvolta economia” şi că “aplicarea acestei decizii va contribui la economisirea a 10 milioane de dolari, dintre care 60 % – de către agenții economici din dreapta Nistrului”.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!