Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

“Mamele pentru viață” desfăşoară acţiunea “Un ghiozdan pentru școlari!”

Publicat 21:47 | 03 sept. 2013 // Radar, Republica Moldova, Social // 1.157 vizualizări

Beneficiari sunt copii din Bălți, Ialoveni, Anenii Noi și Chișinău

Foto: Organizatorii acţiunii

Foto: Organizatorii acţiunii

Acțiunea “Un ghiozdan pentru școlari!”

În prag de an școlar, 52 de copii din familii afectate de HIV/SIDA, narcomanie și alcoolism au primit în dar câte un ghiozdan cu toate rechizitele necesare pentru începutul anului școlar.

Inițiativa aparține reprezentanților organizației “Mamele pentru viață” din orașul Chișinău, care deja al treilea an consecutiv desfășoară această acțiune pentru copii.

Potrivit Tatianei Topal, psiholog în cadrul organizației, este pentru prima dată când cadouri au fost oferite nu doar elevilor care merg în clasa întâi, dar și celor până în clasa a patra.

Aceasta a fost posibil grație resurselor acumulate în cadrul acțiunilor de binefacere, organizate în timpul festivalului-rock “Muzica este drogul meu”, precum și din contribuțiile personale și individuale ale persoanelor care au donat bani în boxele instalate în centrele comerciale “Shopping MallDova”, „Varna”, S.A. „Franzeluta”, „CVIN”, hotelul „Codru”.

Un aport considerabil, în valoare de 10.000 lei, l-a adus în acest an omul de afaceri Nicolai Manolov, fapt pentru care reprezentanții organizației „Mamele pentru viață” îi sunt profund recunoscători.

Irina Belevțova, președintele organizației „Mamele pentru viață”, a informat că, în total, au fost acumulați 26.038 lei, 5.000 dintre care au fost utilizați pentru procurarea cadourilor pentru 8 copii (părinții cărora sunt utilizatori de droguri injectabile), iar 21.038 lei au fost utilizați pentru procurarea cadourilor pentru 44 de copii din familii afectate de HIV/SIDA. În medie, pentru procurarea unui ghiozdan cu toate rechizitele necesare pentru școală au fost utilizați 550 de lei.

Cadourile au fost distribuite prin intermediul Centrului “Pas cu Pas” și Centrului Social Regional din municipiul Chișinău, precum și a Centrului Social “Puls” din Bălți.

Beneficiarii acțiunii “Un ghiozdan pentru școlari!” sunt copiii din Bălți, raioanele Ialoveni, Anenii Noi și Chișinău.

În semn de mulțumire pentru cadoul primit la început de an școlar, fiecare copil a pregătit câte un desen, care ulterior au fost expuse pe un perete în camera copiilor de la Centrul Social Regional din mun. Chișinău.

Bunătatea rareori are un nume. Bunătatea niciodată nu este prea multă, în special când se referă la copii. Fiecare leu investit pentru copii astăzi este și pentru viitorul acestora. Banii acumulați din donații au ajutat multe familii care se confruntă cu probeme financiare să acopere măcar o parte din necesitățile pe care le au.

Acțiunea “Un ghiozdan pentru școlari!” va continua.

Sursa: Ccm.md
*Material publicat de Elldor.Info la recomandarea organizatorilor campaniei.

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!