Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nicolae Timofti: „Acțiunile părții ruse reprezintă un act neprietenesc, necreștinesc, nefrățesc”

Publicat 22:51 | 11 sept. 2013 // Economie, Politică, Radar // 916 vizualizări

Nicolae-TimoftiPreședintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a comentat astăzi, 11 septembrie, în cadrul unui briefing ad-hoc, evoluția relațiilor dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

Solicitat de jurnaliști să comenteze embargoul impus de autoritățile Federației Ruse vinului produs în Republica Moldova, șeful statului a declarat:

„Acțiunile părții ruse reprezintă un act neprietenesc, necreștinesc, nefrățesc. Nu cunosc care a fost motivul adevărat al acestei decizii – sau este vorba despre calitatea vinului sau este o coincidență cu apropierea Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Dacă Rusia apelează la asemenea pârghii pentru ca Republica Moldova să fie împreună cu Federația Rusă, este treaba lor. De aceea vom întreprinde acțiuni pentru a avea surse alternative la gaze, precum și alte piețe de desfacere. Nu putem depinde de un singur partener”.

Referindu-se la decizia Curții Constituționale de a suspenda decizia Guvernului privind concesionarea Aeroportului internațional Chișinău până la examinarea în fond a cauzei și luarea unei decizii finale, președintele Nicolae Timofti a spus:

„Niciodată nu am comentat și nu voi comenta o decizie a unei instanțe, când cauza se află pe rol de examinare. Nu pot să vorbesc pe marginea unei sesizări care urmează a fi examinată. Această competență aparține doar Curții Constituționale”.

Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova
11 septembrie 2013

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!