Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Noi cutremure la Galaţi. Specialiştii nu cunosc cauza seismelor

Publicat 20:17 | 30 sept. 2013 // Mapamond, Radar, România // 1.464 vizualizări

Update: În total, 4 cutremure s-au produs la Galaţi în ziua de 30 septembrie conform orei UTC. Ultimele două, cu magnitudini de 2.5 şi 3.0 grade, au fost înregistrate în noaptea spre 1 octombrie, la orele UTC 21:07:37 şi, respectiv, 21:18:06 (ora României: 00:07:37 şi 00:18:06, 1 octombrie), ambele la o adâncime de 7 km. La 1 octombrie, ora UTC 15:13:30 (18:13:30, ora României), în regiunea Galaţi s-a mai produs un cutremur, cu magnitudinea de 2.8, la adâncimea de 5 km.

Trei cutremure în regiunea Galaţi la 1 octombrie. Motivele posibile ale seismelor: instabilitatea solului, inundaţiile sau exploatările petroliere

AFP

AFP

Două cutremure de pământ s-au produs până în seara zilei de luni, 30 septembrie, la Galaţi – unul de 3.6 grade (08:01:57, ora României) şi altul de 2.9 grade pe scara Richter (17:31:49, ora României), la adâncimi de doar 5 şi, respectiv, 2 kilometri, potrivit datelor prezentate de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) din România.

La 29 septembrie, în aceeaşi regiune epicentrală Galaţi a fost înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 3.9, la adâncimea de 5 kilometri.
În total, în perioada 23 – 30 septembrie 2013, în regiunea Galaţi s-au produs 10 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2.7 şi 3.9 grade, la adâncimi de 2-7 km. Astfel, la 23 septembrie au avut loc două cutremure, la 25 septembrie au fost înregistrate 4 seisme, apoi câte unul în zilele de 27 şi 29 septembrie, urmate de altele două la 30 septembrie.

Cutremure-Galati-Romania-septembrie-2013Potrivit Mediafax, în zonă a fost instalată aparatură de monitorizare a mişcărilor telurice, pentru a se stabili din ce cauză se produc seismele.
Specialiştii iau în calcul mai mulţi factori, printre care instabilitatea solului, inundaţiile din ultimele săptămâni şi exploatările petroliere din zonă.

Situaţia seismelor produse în ultima perioadă în judeţul Galaţi este monitorizată de către autorităţi şi nu există motive de panică, a declarat premierul Victor Ponta.

Seismicitatea României este repartizată pe mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraş-Câmpulung, Banat, Crişana, Maramureş şi Dobrogea.
La acestea se adaugă zone epicentrale cu importanţă locală în regiunea Jibou şi a Târnavelor în Transilvania, nordul şi vestul Olteniei, nordul Moldovei şi Câmpia Română.
Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate, caracterul persistent şi concentrat al epicentrelor, potrivit INFP.
Vrancea este singura sursă de cutremure ce poate afecta Republica Moldova.

Recomandat: Vladimir Jirinovski acuză SUA de provocarea cutremurelor şi altor cataclisme cu HAARP. El avertizează că şi Rusia deţine arma climatică

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!