Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Obama a sosit la summitul G20 de la Sankt Petersburg

Publicat 15:11 | 05 sept. 2013 // Mapamond // 666 vizualizări

ObamaPreşedintele SUA, Barack Obama, a sosit joi (5 septembrie) la Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei), unde va participa la lucrările summitului G20, ale cărui lucrări stau sub semnul crizei în Siria, relatează AFP şi RIA Novosti.

Boeingul 747 ‘Air Force One’ a aterizat pe pista aeroportului din Sankt Petersburg în jurul orei locale 14:05 (10h05GMT), liderul american venind de la Stockholm.

După o vizită de 24 de ore în Suedia, Obama va încerca la G20 să se asigure de o susţinere tot mai largă pentru o intervenţie militară împotriva regimului sirian, notează AFP.

O întâlnire bilaterală cu preşedintele rus Vladimir Putin nu figurează oficial pe agenda şefului administraţiei de la Washington. Cu toate acestea, Iuri Uşakov, consilierul pe probleme politice al liderului de la Kremlin, nu a exclus ca cei doi şefi de stat să poarte un dialog cu ocazia acestui summit.

În ajun, Vladimir Putin chiar a afirmat că, în cadrul unei posibile întrevederi cu omologul său american, şi-ar dori să discute probleme de dezarmare, aspecte legate de economia mondială, situaţia din Siria, Coreea de Nord şi Iran. (autor: Lilia Traci)

Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!