Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Acum îţi poţi alege un medic de familie de la policlinica Ministerului Apărării

Publicat 22:35 | 23 oct. 2013 // Republica Moldova, Sănătate, Social // 1.061 vizualizări
Foto: Ministerul Apărării

Foto: Ministerul Apărării

O secţie a medicilor de familie va fi inaugurată în ianuarie 2014 la Centrul Consultativ-Diagnostic (CCD) al Ministerului Apărării şi va oferi asistenţă medicală gratuită nu doar militarilor Armatei Naţionale, dar şi locuitorilor din municipiul Chişinău.

Respectiva secţie a medicilor de familie va fi dotată cu utilajul şi echipamentul medical necesare, iar personalul structurii va fi format din trei medici şi şase asistente medicale.

Până în prezent, peste 1.300 de persoane au depus cereri de înscriere la secţia medicilor de familie a CCD. Capacitatea maximă a acesteia este de 4.000 de pacienţi.

Spitalul-Ministerului-Apararii-Centru-diagnostic1„CCD dispune de specialişti în cardiologie, chirurgie, stomatologie, neurologie, oftalmologie, precum şi pediatrie. În caz de necesitate, vom putea oferi consultaţii în orice problemă de sănătate”, a declarat şeful CCD, Ion Targon, citat într-un comunicat al Ministerului Apărării

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a anunţat că, până la sfârşitul lunii octombrie, toţi cetăţenii Republicii Moldova îşi pot alege un alt medic de familie sau îşi pot schimba instituţia curativă.

„Din septembrie şi până pe 31 octombrie, persoanele asigurate şi neasigurate din ţară îşi pot exercita dreptul de a-şi alegere liber instituţia medico-sanitară primară încadrată în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, şi implicit, medicul de familie. (…) Persoanele ce au solicitat schimbarea vor beneficia de alegerea exercitată începând cu 1 ianuarie a anului următor”, a anunţat CNAM.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!