Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Aplicaţii moldo-române de artilerie la Făgăraş

Publicat 23:57 | 07 oct. 2013 // Republica Moldova, România, Social // 929 vizualizări
Foto: MA

Foto: MA

Un pluton de militari ai Armatei Naţionale a Republicii Moldova participă, în perioada 6-12 octombrie, la exerciţiul moldo-român de artilerie, desfăşurat la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu, Făgăraş, România.
Scopul de bază al exerciţiului moldo-român este schimbul de experienţă şi acumularea deprinderilor practice în desfăşurarea aplicaţiilor cu trageri de luptă, potrivit superiorului contingentului moldovean, locotenent-colonelul Sergiu Railean, citat de Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Armata Republicii Moldova a detaşat la exerciţiul bilateral circa 20 de militari din Batalionul 22 de menţinere a păcii.

În comun cu militarii români din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfîntul Andrei”, din oraşul Galaţi, în cadrul aplicaţiilor tactice vor fi efectuate trageri de luptă din aruncător de mine, calibru 120 mm.

Aplicaţiile se desfăşoară în conformitate cu prevederile Planului bilateral de colaborare dintre ministerele Apărării ale Republicii Moldova şi României pentru anul 2013.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!