Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cea mai mare bucată din Meteoritul de la Celeabinsk (600 kg) a fost scoasă din lac (video)

Publicat 18:52 | 17 oct. 2013 // Accente Info, Mapamond, Radar, Ştiinţă // 1.234 vizualizări

Update: Fragmentul de meteorit cântăreşte aproximativ 600 de kg, au precizat surse competente citate de Mk.ru. 
În timpul recuperării din lac, bucata de meteorit a crăpat în trei – două părţi mai mari şi una mai mică. Cântarul s-a defectat după ce a indicat 570 de kg  pentru cele două părţi mai mari, potrivit precizării publicaţiei moscovite citate.
Dimensiunile fragmentului de meteorit anunţate oficial sunt: 66,6х88х61 сm.

Crater-gheata-lac-meteorit-Celeabinsk

Foto: mk.ru

Un fragment de 570 de kilograme (cu dimensiunile de 66,6х88х61 сm) din meteoritul care a explodat deasupra oraşului rus Celeabinsk la 15 februarie 2013 a fost scos din lacul Cebarkul miercuri, 16 octombrie.

La 17 octombrie, bucata de meteorit a fost dusă la un muzeu din Celeabinsk, unde a fost expus la compartimentul „Geologie”.

Potrivit postului de televiziune rus Vesti 24, scafandrii au recuperat anterior din acelaşi lac vreo patru sau cinci fragmente mici de meteorit. Alte fragmente de rocă scoase la suprafaţă nu proveneau de la meteorit.

Fragment-mare-meteorit-CeleabinskMeteoritul de la Celeabinsk conţine în cea mai mare parte minerale din grupa silicaţilor, cum ar fi olivina şi ortopiroxenul, potrivit geologilor ruşi.

Cel mai mare fragment găsit anterior cântărea aproximativ un kilogram şi se presupunea că fragmentul de cele mai mari dimensiuni ar putea fi pe fundul lacului Cerbarkul, în gheaţa căruia meteoritul a creat o gaură imensă (foto 1).


Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

2 Comentarii

  1. moldovean spune:

    are peste 640kg ,la 570kg s-a stricat cintarul

  2. Elldor.Info spune:

    Mulţumim pentru ajutor.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!