Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Consumul de broccoli şi alte legume crucifere are efecte benefice asupra artrozei

Publicat 17:52 | 17 oct. 2013 // Radar, Sănătate, Ştiinţă // 849 vizualizări

BroccoliConsumul de legume din familia cruciferelor, îndeosebi de broccoli, are efecte benefice asupra artrozei, relatează Passionsante.be.
Această proprietate este legată de sulforafan, compus eliberat în organism după consumarea acestui tip de legume, printre care se numără varza (verde, roşie sau creaţă), varza de Bruxelles, conopida, napii, ridichiile şi mai ales broccoli.

Cercetători de la Universitatea East Anglia (Norwich) au făcut experienţe pe cartilagii de articulaţii umane, ţesuturi de bovine şi şoareci hrăniţi cu alimente bogate în sulforafan.

Rezultatele tuturor testelor au arătat că această substanţă, prin acţiunea asupra enzimelor şi altor proteine de mare risc, blochează procesul de distrugere a cartilagiilor, ţesutul care constituie prima ţintă a artrozei.

În prezent se desfăşoară teste pe pacienţi afectaţi de aceasă boală pentru a se vedea cum se pot integra legumele crucifere (broccoli) în regimul acestor persoane.

Studiul atrage atenţia asupra unei virtuţi suplimentare a sulforafanului pentru sănătate, pentru că se cunoşteau deja proprietăţile sale anti-canceroase şi anti-inflamatoare.

Sursa: Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!