Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

În urma protestelor, Chevron suspendă explorarea gazelor de şist în Siliştea

Publicat 18:13 | 17 oct. 2013 // Mapamond, Radar, România // 796 vizualizări
bzi.ro

bzi.ro

Reprezentanţii companiei Chevron au anunţat, joi, 17 octombrie, că suspendă activitatea privind explorarea gazelor de şist în localitatea vasluiană Siliştea, în urma protestelor din ultimele zile, informează Mediafax.
Peste o sută de persoane din Siliştea (Vaslui) au protestat şi joi, pentru a patra zi consecutiv, în perimetrul unde Chevron ar urma să amplaseze o sondă de explorare a gazelor de şist.

Chevron poate confirma astăzi suspendarea activităţii în Siliştea, comuna Pungeşti. Prioritatea este să desfăşurăm activităţi într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Chevron îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea„, se arată înntr-un comunicat al Chevron.

La 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!