Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Iurie Leancă a cerut „evaluarea rapidă” a pieţei produselor petroliere

Publicat 23:25 | 16 oct. 2013 // Accente Info, Economie, Politică, Radar, Republica Moldova, Social // 839 vizualizări

Guvernul-RMPrim-ministrul Iurie Leancă le-a cerut Consiliului Concurenței, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Ministerului Economiei și Ministerului Finanțelor „să evalueze rapid situația de pe piața produselor petroliere”.

Solicitarea vine după ce la 15 octombrie cel puțin o companie petrolieră a majorat prețul la motorină și la gazul lichefiat, mai multe benzinării afișând preţuri mai mari cu aproximativ 80 de bani pentru un litru de gaz lichefiat şi cu 70 de bani pentru un litru de motorină, a precizat Serviciul de presă al Guvernului.

Astfel, un litru de gaz lichefiat a ajuns să coste în Chişinău 9 lei şi 70 de bani. Un litru de motorină Top Euro costă 17 lei şi 59 de bani, iar un litru de motorină Euro se vinde cu 17 lei şi 29 de bani.

„De la începutul acestui an, prețurile petrolului la bursele internaționale au variat nu doar neapărat în sus. Au fost și momente când au căzut suficient de tare.
Nu știu cum se face că atunci la pompă nu am văzut nicio ajustare la această scădere, iar cum prețul s-a majorat puțin și s-a majorat schimbul valutar, imediat constatăm o creștere rapidă a prețurilor la pompă.
Motivul este că avem stocuri mici. Avem nevoie să evaluăm mai mulți parametri ai activității acestor companii și sper că veți veni foarte curând cu anumite sugestii în comunicare strânsă cu aceste companii petroliere”, a declarat Iurie Leancă în şedinţa Cabinetului de miniștri din 16 octombrie.

La cursul BNM din 16 octombrie, un euro era cotat cu 17,73 lei moldoveneşti, iar un dolar echivala cu 13,14 lei.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!