Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Iurie Leancă s-a întâlnit cu Principesa Margareta şi Principele Radu

Publicat 16:46 | 08 oct. 2013 // Politică, Republica Moldova, România // 1.077 vizualizări
Foto: Guvernul

Foto: Guvernul

Premierul Iurie Leancă a discutat despre aspirațiile europene ale Republicii Moldova cu Principesa Margareta, fiica Regelui Mihai I al României, şi Principele Radu, în cadrul întrevedrii avute la 8 octombrie, potrivit Serviciului de presă al Guvernului.

Iurie Leancă, potrivit comunicatului oficial, “a salutat călduros prezența familiei princiare la Chișinău”.
„Vă mulțumesc pentru această deschidere și Vă sunt recunoscător pentru sprijinul constant”, a spus Iurie Leancă, referindu-se şi la donațiile făcute de Casă Regală pentru mai multe instutuții de învățământ din Republica Moldova.

La rândul său, Principele Radu a anunțat sprijin în parcursul european al Republicii Moldova, menţionând că „tot ce pare de netrecut, se poate trece”.
Alteța Sa i-a mulțumit ăremierului pentru ospitalitate: „Suntem foarte încântați că cele mai importante instituții ale statului din Republica Moldova ne-au deschis ușile în aceste trei zile.”

Părțile au mai discutat despre proiectele inițiate cu susținerea financiară a României, cum ar fi gazoductul Iași-Ungheni, dar și despre reconstrucția unor poduri.

Carte-regele-Mihai-al-RomanieiLa final, părțile au făcut schimb de cadouri. Premierul le-a dăruit reprezentanţilor Casei Regale a României o față de masă lucrată manual.

Principesa Margareta a României şi Principele Radu vizitează în perioada 7-10 octombrie Chişinăul şi o serie de localităţi din Republica Moldova.

Principesa Margareta şi Principele Radu în vizită la Chişinău

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

4 Comentarii

 1. Andrei spune:

  E bine, socot ca Republica Moldova are nevoie de relatii destul de bine cu cei de peste Prut. Si Leanca are grija ca relatiile sa fie intr-adevar bune.
  Sunt convins, Republica Moldova are un viitor maret cu politicieni ca Leanca, Corman si Filat in frunte.

 2. Vlad spune:

  Domnul Leanca este anume acel politician care poate face fata unor asemenea intalniri de rang inalt. M-am convins de nenumarate ori ca e bravo. Nu se pierde. Vorbeste o engleza si o franceza perfecta!
  Va puteti convinge din discursurile tinute la ONU sau in Franta!

 3. bobic spune:

  Interesante comentarii. Se simte de la distanta mare ca sunt scrise de cei de la putere!!!

 4. Elldor.Info spune:

  Există activişti de partid responsabili de postarea comentariilor pe site-uri.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!