Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Măşti pentru păr cu ulei de ricin

Publicat 19:14 | 29 oct. 2013 // Elldorscop, Şi altele... // 2.391 vizualizări

masca-pentru-par-ulei-de-ricinUleiul de ricin, extras din seminţele de ricin, are proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante. Este folosit în industria cosmeticelor. Ajută părul să crească sănătos şi rezistent.
Uleiul de ricin folosit în mod regulat pe rădăcinile părului şi scalp este util pentru: creşterea părului; îngroşarea firului de păr care începe să se subţieze; prevenirea deteriorării părului; tratarea părului uscat; strălucirea şi hidratarea părului şi scalpului; prevenirea despicării vârfurilor, prevenirea căderii părului, potrivit unui articol publicat de Sfatulmedicului.ro.

Uleiul de ricin mai este recomandat pentru îngrijirea sprâncenelor şi genelor, urmând a fi aplicat în mici cantităţi şi cu maximă atenţie, pentru a nu irita ochii.
Pentru regenerarea sprâncenelor, uleiul de ricin se aplică 5 seri de-a rândul, cu ajutorul unui beţişor igienic cu bumbac, masându-se uşor, timp de aproximativ 1-2 minute, de la baza sprâncenei spre capătul ei (spre tâmplă).

Mască de păr cu ulei de ricin, gălbenuş de ou şi vitamina A

Ingrediente:
1 lingură de ulei de ricin
1 gălbenuş de ou
1 linguriţă vitamina A

Uleiul de ricin şi vitamina A se găsesc în farmacii. În lipsa vitaminei A, părul devine fragil şi predispus la mătreaţă.
Ingredientele se amestecă şi se aplică pe părul umed, apoi capul se acoperă cu o cască din plastic şi, eventual, cu un ştergar. Se lasă să acţioneze timp de 2 ore. Părul se spală ca de obicei, cu şampon şi balsam.

Mască de păr cu ulei de ricin şi miere

Ingrediente:
2 linguri de miere de albine
2 linguri de ulei de ricin
1 linguriţă vitamina A
3-4 linguri de suc de lămâie

Mierea ajută la regenerarea firelor deteriorate. Se amestecă ingredientele şi se aplică pe părul umed, iar capul se acoperă cu o cască din plastic (o pungă din polietilenă). După 2 ore, părul se spală ca de obicei, iar în apa pentru clătire se adaugă sucul de lămâie, pentru a combate mătreaţa.

Mască de păr cu ulei de ricin şi ulei de măsline

Ingrediente:
2 linguri de ulei de ricin
2 linguri de ulei de măsline
1 gălbenuş de ou
3-4 linguri de suc de lămâie

Se amestecă ingredientele şi se aplică pe părul umed pentru 2 ore. De regulă, se şamponează de 2 ori, pentru a îndepărta tot uleiul, se aplică balsamul de păr, se clăteşte cu apa în care s-a adăugat sucul de lămâie.

Mască de păr cu ulei de ricin şi vodkă

Ingrediente:
2 linguri de ulei de ricin
2 linguri de vodkă
1 ou

Vodka are proprietatea de a curăţi pielea capului, elimină toxinele, stimulează creşterea părului. Se amestecă ingredientele şi se aplică pe părul umed, care se înveleşte cu o cască. Se lasă să acţioneze câteva ore, după care se spală ca de obicei.

Regim alimentar şi produse cosmetice pentru un păr frumos şi sănătos

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!