Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nicolae Timofti a rostit un discurs la summitul CSI

Publicat 20:34 | 25 oct. 2013 // Politică, Republica Moldova // 1.196 vizualizări

Nicolae-Timofti-summit-CSI

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a rostit un discurs vineri, 25 octombrie, la summitul șefilor de stat din Comunitatea Statelor Independente (CSI), care s-a desfășurat în capitala Republicii Belarus, Minsk.

Nicolae Timofti a vorbit despre procesul de integrare europeană a Republicii Moldova ca proiect strategic de dezvoltare a statului. Preşedintele și-a exprimat încrederea că orientarea pro-europeană a Republicii Moldova nu va periclita relațiile reciproc avantajoase stabilite în cadrul CSI în ultimele două decenii și că Republica Moldova va rămâne un partener de încredere al statelor din CSI, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei de la Chişinău.

Nicolae Timofti a vorbit şi despre importanța promovării în cadrul CSI a unor proiecte economice și sociale concrete, cu accent pe securitatea energetică și cea alimentară, precum și despre necesitatea înlăturării unor bariere artificiale din calea circulației mărfurilor în spațiul CSI.

Alături de omologii săi prezenți la reuniune, Nicolae Timofti a semnat o serie de acte privind, între altele, colaborarea în domeniul turismului, lupta împotriva criminalității organizate, traficului de droguri și de persoane, precum și cu privire la organizarea unor manifestații în anul 2015, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Nicolae Timofti a anunțat că Republica Moldova va executa propriile medalii consacrate acestei aniversări, de pe care vor lipsi Secera și Ciocanul, din cauza conotației politice pe care le au aceste însemne pe plan intern. (Detalii: Nicolae Timofti participă la summitul CSI din Belarus)

Președinția prin rotaţie a CSI, deținută acum de Belarus, a fost transmisă pentru anul 2014 Ucrainei.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!