Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

O nouă terapie anti-SIDA, prezentată de o fundație argentiniană

Publicat 22:16 | 18 oct. 2013 // Mapamond, Sănătate // 849 vizualizări

LaboratorO nouă terapie contra SIDA, alternativă la tratamentele aplicate în prezent, a fost prezentată, vineri, 18 octombrie, în cadrul Congresului european de luptă împotriva SIDA care se desfășoară la Bruxelles, de Fundația Huesped din Argentina, transmite EFE.

Potrivit studiului intitulat ‘Gardel’, prezentat în timpul congresului, noul tratament constă în administrarea a două medicamente, în loc de trei câte se folosesc în prezent, reducând riscul apariției efectelor secundare în cazul bolnavilor.

Lucrările de cercetare pentru elaborarea noii terapii au fost conduse de doctorul argentinian Pedro Cahn, directorul științific al Fundației din Buenos Aires, la acestea colaborând specialiști din alte 27 de spitale internaționale din Bolivia, Spania, Argentina, SUA, Chile, Mexic și Peru.

‘Acest tratament contra SIDA nu le înlocuiește pe cele deja existente, dar este o alternativă mai sigură’ și care ‘nu prezintă riscul apariției anemiei sau a altor afecțiuni hepatice‘, a afirmat Cahn, într-un interviu acordat agenției EFE.

Faptul că acest nou ‘coctail’ de medicamente necesită o monitorizare farmaceutică mai mică în cazul pacienților poate ajuta, potrivit specialistului, în ‘regiunile rurale din Africa și Asia, inclusiv din China’, care nu dețin un sistem medical capabil să supravegheze îndeaproape evoluția pacientului aflat sub tratament.

În cadrul studiului au fost realizate teste din decembrie 2010 pe un număr de 535 de persoane, care au fost împărțite în două grupuri. Primul grup a primit tratamentul standard, celui de-al doilea fiindu-i administrată noua terapie. În urma analizării rezultatelor, s-a constatat că în cazul celui de-al doilea grup s-a înregistrat o diminuare a prezenței în sânge a virusului care provoacă SIDA la niveluri ‘indetectabile’, în 88,3% din cazuri, față de 83,7%, în privința bolnavilor din primul grup.

Potrivit agenției ONU de luptă împotriva SIDA (ONUSIDA), 35,3 milioane de persoane din întreaga lume sunt infectate cu virusul HIV. (autor: Argentina Traicu, editor: Ionuț Mareș)

Sursa: Agerpres

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!