Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

PCRM la 20 de ani: Vladimir Voronin a pledat pentru Uniunea Vamală şi alegerea judecătorilor de către popor

Publicat 22:16 | 19 oct. 2013 // Politică, Republica Moldova // 894 vizualizări

Vladimir Voronin: “Cine nu este împotriva noastră este cu noi”

omg.md

omg.md

Republica Moldova poate deveni o ţară europeană doar alegând statutul de membru al Uniunii Vamale Rusia-Belarus-Kazahstan, a declarat liderului comuniştilor moldoveni, Vladimir Voronin, în cadrul ceremoniei în care au fost sărbătoriţi 20 de ani de la fondarea PCRM, sâmbătă, 19 octombrie, relatează IPN.

La eveniment au participat sute de membri de partid din întreaga republică, iar ceremonia a culminat cu un program cultural-artistic.

Potrivit agenţiei citate, “Vladimir Voronin a afirmat că aderarea la Uniunea Vamală a ţărilor CSI va oferi Republicii Moldova un sistem de relaţii stabile cu Uniunea Europeană şi multiple avantaje în acest sens. În primul rând, a menţionat liderul PCRM, economia Republicii Moldova ar deveni mai stabilă. Agenţii economici ar putea accede pe piaţa comună istorică, iar preţurile pentru energia electrică şi gaze naturale ar fi mai mult mai mici”.

Vladimir Voronin a criticat actuala guvernare, spunând că aceasta este deficientă şi activează în defavoarea poporului.
Ca o metodă de combatere a corupţiei, liderul comuniştilor a pledat pentru o schimbare radicală în sistemul judecătoresc: alegerea directă a judecătorilor de către cetăţeni.

În discursul său, rostit în limba rusă, Vladimir Voronin a îndemnat forţele de stânga „să dea uitării vechile supărări şi să facă front comun” cu PCRM. „Cine nu este împotriva noastră este cu noi”, a anunţat Vladimir Voronin.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!