Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

“Poşta Moldovei” are un nou serviciu – Curier Rapid

Publicat 21:00 | 09 oct. 2013 // Accente Info, Radar, Republica Moldova, Social // 1.474 vizualizări

În Republica Moldova a fost lansat miercuri, 9 octombrie, serviciul Curier Rapid al Î.S. “Poşta Moldovei”, care constă în transportarea şi distribuirea rapidă a oricăror tipuri de trimiteri, indiferent de greutate şi volum, pe întreg teritoriul republicii.
Curierul va ridica pachetul de la ușa expeditorului și îl va livra la ușa destinatarului.

Foto: MTIC

Foto: MTIC

Deocamdată, serviciul Curier Rapid este disponibil numai în raza municipiului Chişinău, dar în scurt timp se va extinde pe întreg teritoriul Republicii Moldova, a anunţat Ludmila Corceac, directorul general al Î.S. „ Poşta Moldovei”.
Preţul pentru expedierea unui colet de până la 2 kilograme în Chişinău este de 39 de lei.

Costul proiectului este de 80 de mii de euro.

Curier-rapid-Posta-MoldoveiPentru transportarea trimiterilor au fost procurate două automobile noi dotate cu sisteme GPS şi echipamente moderne de preluare a comenzilor. Cu susţinerea financiară a Uniunii Poştale Universale, urmează să fie achiziţionate încă 6 vehicule.

Noul serviciu, care îmbină livrarea poştală cu tehnologiile moderne, face parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) de modernizare şi diversificare a activităţii Î.S. ”Poşta Moldovei”.

Curier-de-la-Curier-Rapid-Posta-MoldoveiClientul va face comanda şi va primi înştiinţarea despre livrarea trimiterii online.

Apoi, folosind soluţiile IT, va putea urmări în timp real traseul expediţiei sale: când a plecat către destinatar, când a ajuns curierul la destinaţie sau dacă expediţia nu a putut fi livrată din cauza absenţei destinatarului la adresa indicată, a explicat, în cadrul ceremoniei de lansare a serviciului, Dumitru Parfentiev, viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Data lansării serviciului Curier Rapid a coincis cu Ziua Mondială a Poştei şi Ziua Profesională a Lucrătorului Poştal.

Posta-Moldovei

Lansarea serviciului Curier Rapid la „Poşta Moldovei”

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

2 Comentarii

  1. Lucian spune:

    Este un mare succes ca s-a inaugurat acest serviciu, se vede ca Ministerul Tehnologiilor Informationale este condus de o persoana competenta si cu o gindire moderna, Un mare BRAVO pentru Pavel Filip.

  2. Denis spune:

    Sunt salutate toate actiunile MTIC, care introduc inovatii si progres pentru a facilita serviciile din RM iar Ministrul Filip este un specialist al domeniului si ofera o munca de calitate

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!