Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

S-a lansat platforma de călătorie FILIT. Curse gratuite din nord-estul Moldovei, Bucureşti şi Chişinău

Publicat 23:59 | 07 oct. 2013 // Cultură, Mapamond, România, Social // 872 vizualizări

Calatorii-gratuite-Chisinau-Iasi-RomaniaPublicul din regiunea de nord-est a Moldovei, din Bucureşti şi din Chişinău are de astăzi posibilitatea să rezerve locuri pentru cursele gratuite tur-retur puse la dispoziţie de organizatorii Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT), în perioada 23-27 octombrie.

„Publicul este foarte important pentru noi, fie că vorbim despre cel şcolar, profesional sau despre marele public. Acesta nu va fi doar cel ieşean, ci şi regional sau chiar mai de departe. Ne-am gândit în primul rând la acei tineri pentru care un bilet de transport înseamnă foarte mult. Ni s-a părut firesc să le dăm posibilitatea să vină la FILIT gratuit, să le oferim accesul liber la întâlnirile cu marii autori şi să se poată întoarce tot gratuit acasă, la finalul zilei”, a declarat Dan Lungu, manager al FILIT şi director al Muzeului Literaturii Române Iaşi.

Iubitorii literaturii sunt invitaţi să acceseze platforma online http://travis.ro/filit-iasi/, unde pot alege cursa dorită din Bacău, Botoşani, Piatra Neamţ, Vaslui, Suceava, Chişinău şi Bucureşti. Formularul este unul simplu de completat, incluzând numele şi prenumele, un număr de telefon şi un e-mail. În urma acestui pas vor fi generate automat un e-mail de confirmare a rezervării şi un cont de unde vor putea fi gestionate ulterior rezervările. Călătorii sunt rugaţi să fie prezenţi la îmbarcare cu cel puţin un sfert de oră înainte de ora de plecare afişată și să aibă asupra lor o copie imprimată a confirmării de rezervare.

De asemenea, pentru a beneficia de transportul gratuit oferit de către FILIT, doritorii sunt rugaţi să prezinte la îmbarcare un volum al unuia dintre autorii care sunt invitaţi la această primă ediţie a festivalului.

Toate cursele vor pleca la ora 09.00, cu excepţia celei din Bucureşti, care va pleca la ora 07.00. Returul spre destinaţiile amintite va avea loc în fiecare zi la ora 01.00 (pentru Bucureşti, ora 00.00).

Staţiile de îmbarcare vor fi următoarele:
· Bacău: Hotel Moldova
· Botoşani: pe Calea Naţională, în apropiere de Biblioteca Judeţeană„Mihai Eminescu” şi Magazinul „Botoşani”
· Piatra Neamţ: Gara CFR
· Vaslui: bulevardul Ştefan cel Mare, în apropiere de Hotelul Racova
· Suceava: Autogara Suceava, în apropiere de Biserica Armenească
· Chişinău: Hotel Chişinău
· Bucureşti: Piaţa Constituţiei. La această cursă pot face rezervări şi pasageri din Buzău sau Focşani, cu menţiunea că staţiile de îmbarcare le vor fi comunicate punctual şi nu prevăd intrarea autocarelor în localităţi.

Pentru retur, staţia de îmbarcare din Iaşi se găseşte în apropiere de Casa Dosoftei. Staţiile de destinaţie sunt aceleaşi precizate în cazul plecărilor.
Cursele de transfer cu plecare din Iaşi puse la dispoziţie de către organizatorii festivalului sunt disponibile doar pentru persoanele care au sosit la Iaşi utilizând această facilitate. Rezervările pentru retur sunt valabile doar în condiţiile prezentării la cursa de sosire la Iaşi.
Travis Tourism este furnizorul oficial de servicii de călătorie şi evenimente al FILIT Iaşi, ediţia I.
Programul detaliat al FILIT va fi făcut public în scurt timp pe site-ul www.filit-iasi.ro şi în catalogul evenimentului.
Puteţi afla mai multe informaţii legate de FILIT și prin intermediul paginii oficiale de Facebook a festivalului: http://www.facebook.com/filit.iasi.

Sursa: Ziaruldeiasi.ro

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!