Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Scapă acum de aparatele electrice şi electronice vechi! Campanie MoldRec în Chişinău

Publicat 19:37 | 28 oct. 2013 // Radar, Social // 1.609 vizualizări

Deseuri-electrice-reciclare-electrocasnice

Echipa Asociației Pentru Reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) MoldRec organizează sâmbătă, 2 noiembrie, o acțiune social-ecologică de colectare a DEEE-urilor de la cetățenii din municipiul Chișinău.

Acțiunea se va desfășura în intervalul orar 11:00-17.00 în scuarul Teatrului Național de Operă şi Balet “Maria Bieșu”, anunţă organizatorii.

Oamenii care doresc să se debaraseze de echipamentele vechi acumulate în casă le pot duce la 2 noiembrie la cortul asociației, în vederea gestionării ecoraţionale a acestor deșeuri, prin tratare, reciclare, neutralizare.

Este prima campanie de acest fel organizată în Republica Moldova, iar pe viitor MoldRec planifică să desfăşoare şi altele.

Multe dintre componentele de bază din majoritatea DEEE-urilor conţin materiale periculoase, inclusiv plumb, mercur, arseniu şi cadmiu.
Aceste substanţe toxice nu reprezintă o problemă pentru cei care utilizează aparatele conform scopului pentru care au fost create, însă eliberate în aer, apă sau sol au efecte dăunătoare pe termen lung asupra hranei noastre, apei pe care o bem şi aerului pe care îl respirăm, potrivit lui Iulian Gamureac, președintele Asociației MoldRec.

Dorim să sensibilizăm locuitorii capitalei să nu arunce aceste deșeuri la întâmplare, ci să le aducă la noi pentru a fi gestionate corect.
Astfel vor putea contribui împreună cu noi la curățarea capitalei de deșeuri electrice și electronice nocive pentru sănătate noastră și mediul ambient”, menţionează Iulian Gamureac, citat într-un comunicat de presă al MoldRec.

MoldRec a fos înființată la începutul anului 2013 ca o organizație non-profit și a colectat deja de la mai multe organizații circa 15.000 de kilograme de deșeuri începând cu luna iulie.
Pe viitor, MoldRec doreşte să-și dezvolte parteneriate cu ONG-uri de profil și organizații de stat în vederea implimentării unui plan național de colectare a DEEE-urilor.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!