Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Comuniştii protestează la Chişinău împotriva parafării Acordului de Asociere Republica Moldova – UE

Publicat 20:17 | 28 Nov 2013 // Politică, Radar, Republica Moldova, RM-UE // 468 vizualizări

Comuniştii s-au arătat indignaţi de declaraţiile lui Traian Băsescu referitoare la obiectivul reîntregirii României

trm.md

trm.md

Membri şi simpatizanţi ai Partidului Comuniştilor (PCRM) au protestat joi, 28 noiembrie, în faţa sediului Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, învinuind Bruxelles-ul că “duce Republica Moldova la pierzanie, prin parafarea unor acorduri negociate în secret”.

Protestul a fost organizat în contextul în care la Vilnius, Lituania, se desfăşoară Summitul Parteneriatului Estic (28-29 noiembrie), în cadrul căruia Republica Moldova şi Uniunea Europeană vor parafa Acordul de Asociere, care include şi Acordul privind crearea Zonei de Liber Schimb. Textul documentului n-a fost dat publicităţii.

“Comuniştii au venit la protest înarmaţi cu megafoane, drapelele CSI şi pancarte. Aceştia au cerut guvernaţilor organizarea unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan. Membrii şi simpatizanţii PCRM învinuiesc oficialii europeni că ar fi părtaşi la toate fărădelegile săvârşite de guvernaţii din R. Moldova”, a relatatpostul public de televiziune Moldova 1.

„Noi nu suntem împotriva Europei, noi suntem pentru Uniunea Vamală, noi avem opţiuni economice şi nu vrem un dictat politic în ţară”, a declarat deputatul communist Aleksandr Petkov.

Comuniştii au instalat corturi în faţa Delegaţiei europene, blocând astfel strada, iar acţiunea va continua până sâmbătă inclusiv. Cordoane de poliţişti au fost instalate în faţa sediului Delegaţiei. La Acţiunea “Anti-summit” au participat iniţial aproximativ 200 de persoane, iar numărul manifestanţilor a scăzut semnificativ între timp. PCRM a anunţat că va organiza în această perioadă şi două mitinguri, joi şi vineri seara”, a transmis corespondentul Agerpres.

“Comuniştii şi-au manifestat indignarea şi faţă de declaraţiile şefului statului român, Traian Băsescu, făcute miercuri la TVR, în care şi-a exprimat dorinţa de a „reîntregi ţara”, pronosticând o eventuală unire a României cu Republica Moldova”, a mai informat Moldova 1.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Lasă un comentariu

Trebuie să fii Logat pentru a comenta.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!