Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Sfânta Ecaterina şi Sfântul Mercurie, cinstiţi în Bucureşti

Publicat 19:46 | 23 nov. 2013 // Mapamond, Radar, Spiritualitate // 1.210 vizualizări

Sfanta-Ecaterina-icoanaBiserica Ortodoxă îi sărbătoreşte luni, 25 noiembrie, pe Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina şi pe Sfântul Mare Mucenic Mercurie.

Mai multe biserici din Bucureşti unde se păstrează părticele din moaştele acestor doi sfinţi sunt în sărbătoare.

Hramul paraclisului Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din Bucureşti, închinat Sfintei Ecaterina, va începe duminică după-amiază, de la ora 17:00, când vor fi săvârşite Vecernia unită cu Litia şi slujba Acatistului sfintei muceniţe.

Luni, programul liturgic va continua de dimineaţă cu Utrenia şi Sfânta Liturghie.

Sfantul-MercuriePărintele Adrian Niţă de la paraclisul Facultăţii de Teologie ne-a spus că, pe durata hramului, studenţii teologi şi credincioşii vor putea cinsti în mod special moaştele Sfintei Ecaterina care sunt păstrate într-o raclă la acest lăcaş de rugăciune.

Moaşte ale Sfintei Ecaterina se păstrează şi la biserica Parohiei Belvedere din cartierul Regie de pe strada Cărvunarilor, precum şi la Biserica Colţea de lângă Universitate, pe bulevardul Ion C. Brătianu nr. 1.
Luni, va fi în sărbătoare şi capela Leagănului de copii „Sfânta Ecaterina“ de pe bulevardul Mareşal Averescu nr. 17 (lângă Arcul de Triumf), unde se află o icoană-relicvar a Sfintei Ecaterina.

Luni, va fi cinstit în mod special şi Sfântul Mercurie, la Biserica „Sfântul Mercurie“ din cartierul Titan, unde se păstrează o raclă cu părticele din sfintele sale moaşte.

Părticele din moaştele Sfinţilor Ecaterina şi Mercurie se găsesc şi la Biserica Mihai Vodă din Bucureşti. (autor: M. Nedelcu) Sursa: Ziarul Lumina

Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina

Sfântul Mare Mucenic Mercurie

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!