Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Sfinţii – Eroii Iubirii Divine

Publicat 23:00 | 12 nov. 2013 // Racursiu, Spiritualitate // 1.317 vizualizări

“Fata era credincioasă până ce i-a murit soţul, după care s-a răzvrătit şi împotriva icoanelor”

Cine sunt sfinţii?

Sfantul-Trifan-soimPărintele Arsenie Boca:

Cine sunt sfinţii? Sunt oameni ca şi noi, numai că aceştia au pus iubirea de Dumnezeu mai presus decât iubirea de tată, de mamă, de fiu, decât iubirea de pământ, decât iubirea de lumea aceasta.
Sfinţii, prin urmare, sunt oameni care au urmat întocmai pe Iisus, iubindu-L pe El mai presus decât acestea din viaţa asta.

Într-o zi am ascultat necazul unei mame: – fata era credincioasă până ce i-a murit soţul, după care s-a răzvrătit şi împotriva icoanelor.
Adică Dumnezeu este bun numai cât îţi merge bine în lumea aceasta, dar când îţi vine un necaz, te întorci împotriva icoanelor, a Bisericii, a lui Dumnezeu.
În cazul acesta, omul (femeia aceasta) a iubit ceva în lumea aceasta mai mult decât Dumnezeu.

Şi Iisus a zis limpede: “Cel ce iubeşte pe tată sau pe mamă mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine.” “Cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine” (Matei 10, 37).

Şi mulţi Îl urmează pe Iisus până la muntele Fericirilor, dar foarte puţini Îl urmează până la Golgota, până sus pe Cruce.
Până sub Cruce a străbătut numai iubirea Maicii Sale şi a ucenicului iubirii.
Acum ştiţi ce-s Sfinţii – eroii iubirii divine!

Din învăţăturile Părintelui Arsenie Boca – Despre durerile oamenilor, vol. 6, Ed. „Credinţa strămoşească”, 2011, preluat via Doxologia.ro

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!