Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Tendinţe în această iarnă: Mohair şi catifea (foto)

Publicat 01:00 | 20 nov. 2013 // Accente Info, Radar, Stil // 2.419 vizualizări

Dacă aveţi în dulap haine din mohair şi catifea, acum e momentul să vă amintiţi de ele şi să le îmbrăcaţi mai des.

mohair-rochieMohairul (obţinut din lâna caprei angora) este una dintre tendinţele puternice ale colecţiilor prezentate de designeri pentru această iarnă (Emporio Armani, Marni, Alexander Wang, Sportmax, Balmain, Stella McCartney ş.a.).

Spre deosebire de anii 90 ai secolului trecut, când mohairul s-a purtat mult, creatorii de modă au propus acum nu doar pulovere şi veste din asemenea stofă, dar şi paltoane, rochii, fuste, costume, tricouri.

De exemplu, colecţia Emporio Armani pentru toamna-iarna 2013-2014 a inclus pantaloni până la gleznă din mohair, asortaţi la bluze din satin (satinul este o ţesătură de mătase, bumbac, fibre sintetice, cu una dintre fețe lucioasă):

Haine-mohair-tendinte

În colecţii predomină mohairul în nuanţe deschise pastel, dar nu lipsesc nici articolele cu imprimeuri viu colorate.

Stiliştii spun că mohairul poate fi combinat în ţinute cu aproape orice alt tip de material – piele, blană, satin, denim etc.

Pentru ca hainele din lână de angora să lase mai puţin puf pe alte articole vestimentare, încercaţi acest truc: haina se pune într-o pungă simplă din polietilenă, care se leagă la capăt, şi se lasă în congelator timp de câteva ore.

Haine-catifeaCatifeaua, stofă considerată nobilă, aristocratică, este vedeta sezonului în creaţiile multor designeri vestimentari (Giorgio Armani, Ralph Lauren, Dolce&Gabbana ş.a.).

Se pare că din anii 80 ai secolului XX n-a fost valorificată atât de mult.

Este o stofă elegantă, de seară, dar avem experienţa deceniilor trecute cum s-o purtăm zi de zi. O asortăm la articole din mătase, satin, piele, pulovere croşetate.

Pantalonii din catifea (velvet), croiţi drept, mulaţi sau largi, pot fi purtaţi cu pulovere voluminoase croşetate.

Sacou-din-catifeaSacoul din catifea poate fi îmbrăcat la blugi, dar şi cu pantaloni din satin ori mătase.

O bluză din catifea gen maletă arată bine cu blugi, cu pantaloni din piele, poate fi combinată cu o vestă sau o geacă din piele, asortată la o fustă din denim, satin sau una din ţesătură fină clasică din lână.

O geantă din catifea de modelul potrivit ne poate completa ţinuta de oficiu.

Catifea-tendinteCatifea-tendinte2

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!