Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Deputaţi din Comisia pentru mediu se află în vizită la Budapesta

Publicat 22:36 | 03 dec. 2013 // Politică, Republica Moldova // 679 vizualizări

Ungaria-BudapestaDeputați din Comisia mediu și schimbări climatice a Parlamentului Republicii Moldova efectuează o vizită de studiu în Ungaria, în perioada 2–4 decembrie.

Din delegație fac parte deputații Violeta Ivanov, președintele Comisiei mediu și schimbări climatice, Boris Vieru, secretarul Comisiei, Mihail Mocan, Oleg Sîrbu, Igor Vremea, precizează Serviciul de presă al Parlamentului.

Între altele, parlamentarii de la Chişinău vor efectua o vizită de documentare la stația de purificare și tratare a apelor uzate din Budapesta și la fabrica de energie regenerabilă.

În cadrul acestei vizite de studiu, deputații vor efectua un schimb de experiență și de bune practici cu parlamentarii din Adunarea Națională a Ungariei privind elaborarea și implementarea politicilor în domeniul protecției mediului, perfecționarea cadrului legislativ în domeniu, precum și utilizarea durabilă a resurselor naturale.

Potrivit programului, delegația de la Chişinău va avea întrevederi cu vicepreședintele Adunării Naționale a Ungariei, István Jakab, președintele Comitetului pentru dezvoltarea durabilă a Adunării Naționale a Ungariei, Katalin Szili, precum și cu deputații membri ai Grupului parlamentar de prietenie al Adunării Naționale a Ungariei cu Republica Moldova.
Deputații moldoveni vor mai purta discuții cu ministrul de stat pentru mediul înconjurător, Zoltán Illés, și cu adjunctul secretarului de stat pentru politica industrială a UE, Gábor Baranyai.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!