Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Descoperire uimitoare despre păianjeni! Află ce mănâncă!

Publicat 16:07 | 19 dec. 2013 // Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 4.452 vizualizări

Paianjen_Araneus_diadematusDupă sute de ani în care păianjenii au fost descrişi ca fiind exclusiv carnivori, cercetătorii britanici şi elveţieni au descoperit că, pentru cel puţin o familie de păianjeni, această afirmaţie este greşită: aceste creaturi nu sunt 100% prădătoare, ci consumă, pe lângă insecte, şi alte tipuri de hrană.
Păianjenii din familia Araneidae nu sunt exclusiv carnivori: ei consumă insecte – prinse în plasele pe care le ţes – dar mănâncă şi polen şi spori de ciuperci, pe care le adună din aer.

Până la un sfert din dieta lor este reprezentat de polen, chiar şi atunci când au la dispoziţie insecte din plin.

paianjen-ochiCercetătorii de la Universitatea din Exeter şi Universitatea din Berna au studiat, prin metoda analizei izotopilor, modul în care păianjenii tineri incorporează în alimentaţia lor resurse vegetale.

Au descoperit că alimentaţia păianjenilor era compusă, în proporţie de cca. 75%, din insecte zburătoare, restul de 25% fiind reprezentat de polen.

Păianjenii care consumau atât insecte, cât şi polen aveau o alimentaţie optimă, combinaţia oferindu-le toţi nutrienţii esenţiali.

Sursa: Descopera.ro

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!