Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Dungi albe pe cer (chemtrails): Unii dintre noi ar vrea să creadă… (foto)

Publicat 03:09 | 21 dec. 2013 // Mapamond, Radar, Şi altele... // 1.816 vizualizări

urme-chimice-Chisinau-chemtrailsUnii dintre noi ar dori să creadă că urmele albe de pe cer rămase după zborul avioanelor sunt create de condensarea apei din aer datorată trecerii turbinelor fierbinţi ale avioanelor.

Multe persoane înţeleg însă că, de fapt, aceste linii albe sunt un amestec de ulei, praf de aluminiu şi multe alte elemente care formează un film în atmosferă, dar care, de asemenea, răspândite de vânt sau de ploaie, se află în aerul pe care îl respirăm, se depun pe toate obiectele care ne înconjoară, chiar şi pe corpurile oamenilor.

urme-chimice-chemtrails1

Acest fenomen a fost numit „chemtrails” – abreviere de la „chemical trails” (urme chimice) şi, în comparaţie cu „contrails” (urme de vapori de apă condensaţi), sunt prezente pe toate continentele şi vizibile pe cerul oricărei ţări.

urme-chimice-Paris-chemtrailsÎn Franţa, Joël Giraud, deputat din partea Partidului Radical de Stânga (Hautes-Alpes) şi primar în Argentières-la-Bessée, a cerut recent legislativului iniţierea unei anchete care să stabilească oficial conţinutul urmelor lăsate de unele avioane.

Un meteorolog solicitat de Elldor.Info spune că „prin arderea kerosenului, sunt eliminați unii compuși chimici (dioxid de sulf, dioxid de azot etc.). Acești compuși staționează la o înălțime mare – de regulă, pe la 9-10 km, în zona culoarelor de zbor transcontinentale. Tot acolo staționează și cea mai mare parte a poluanților. O parte din acești compuși acționează ca nuclee de condensare pentru nori (și așa apar norii Cirus în primă fază, iar apoi Cirrostratus, în funcție și de parametrii atmosferici din acel moment)”.

Urmele chimice mai sunt numite şi “dârele morţii” de adepţii unei teorii a conspiraţiei. Potrivit acestei versiuni, dârele sunt compuse din substanţe chimice care ar influenţa starea psihică a oamenor sau ar provoca anumite boli.

Nadina Lisnic
Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!