Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Google atinge un succes pe care ziarele și revistele nu l-au cunoscut niciodată

Publicat 12:08 | 10 dec. 2013 // Elldorscop, Mapamond, Radar // 1.141 vizualizări

sergey brin-larry-page-GoogleGoogle va ajunge la un profit de aproximativ 60 de miliarde de dolari la sfârşitul anului 2013.

Profitul i-a venit în cea mai mare parte din publicitate, estimează specialişti de la Business Insider, citaţi de Managerexpress.ro.
Potrivit lor, brandul Google este mai mare acum decât întreaga industrie a ziarelor și revistelor, din cauză că printurile se află în declin.

În 2012, Google a reușit să câștige din publicitate (prin AdWords) cam cât au reușit să câștige revistele din aceasta în anul 2007, înainte să înceapă criza economică.
Publicitate-pe-GoogleAnaliștii consideră că, peste un timp, Google va eclipsa ziarele şi revistele și va ajunge la un nivel la care ele nu au ajuns niciodată.

Succesul Google este reflectat şi în diverse clasamente anuale, fiind inclusiv unul dintre cele mai valoroase branduri. În topul 100 al celor mai valoroase branduri din lume alcătuit în 2013 de compania de cosultanță Interbrand, pe primul loc se află compania Apple, urmată de Google, Coca-Cola, IBM și Microsoft.

Apple a reușit să aibă o creștere de 28 % față de anul trecut, detronând premiantul din 2012, Coca-Cola. Apple are o valoare estimată la 98.316 miliarde de dolari.
Google a avut o creștere mai mare decât Apple, de 34 %, dar compania a fost evaluată la o sumă mai mică, de 93.291 miliarde de dolari.

Potrivit unui studiu al companiei de comunicare Apco publicat în 2013, Google este una dintre cele mai iubite companii din lume, vârful topului arătând astfel: Walt Disney, Yahoo, Google, Sony și Nestlé.
Acest rezultat a fost obținut în urma unui sondaj efectuat în rândul a 70.000 de consumatori din 15 piețe internaționale majore cu privire la 600 dintre cele mai mari branduri din lume. Studiul a fost realizat pe parcursul a zece ani.

Corporaţia americană Google Inc. a fost fondată în 1997 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Motorul de căutare Google este preferatul internauţilor. Statisticile arată că peste 80% din căutările pe Internet sunt efectuate cu ajutorul Google. Motorul Google a fost lansat oficial la 27 septembrie 1998.

Numele Google a rezultat de la cuvântul “googol”, un neologism englez pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna 10 la puterea 100 sau 10 urmat de 100 de zerouri.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!