Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ion Ţurcan, comandantul BPDS „Fulger”, a devenit general-maior de Poliţie

Publicat 12:45 | 18 Dec 2013 // Politică, Republica Moldova, Social // 1,597 vizualizări
Ion Ţurcan, comandantul BPDS „Fulger”

Ion Ţurcan, comandantul BPDS „Fulger”

Ion Țurcan, comandantul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială (BPDS) „Fulger”, a fost avansat la gradul special de general-maior de Poliţie.

Președintele Nicolae Timofti a semnat decretul privind acordarea gradului special lui Ion Ţurcan la 18 decembrie, de Ziua Poliţiei Republicii Moldova.

Ion Ţurcan (48 de ani) este cavaler al Ordinului ”Ştefan cel Mare”, distincţia fiindu-i acordată  pentru participarea la conflictul armat de pe Nistru din 1992. A fost decorat şi cu Medalia„Meritul Militar”, pentru combaterea crimei organizate.

În anii 2001-2007, Ion Ţurcan a fost şef al Departamentului de Combatere a Crimei Organizate al MAI. La conducerea BPDS “Fulger” a fost desemnat în mai 2009.

Ion Ţurcan ar fi avut şanse încă în 2011 să obţină gradul de general-maior, dar propunerea în acest sens a generat un scandal. Despre acest caz, Zdg.md scrie că, la sfârşitul lunii august 2011, la Preşedinţia Republicii Moldova a ajuns o scrisoare, semnată de ministrul de Interne de atunci, Alexei Roibu, care propunea ca Ion Ţurcan (colonel) să fie avansat la gradul de general.
Marian Lupu, preşedinte interimar în acea vreme, i-a telefonat premierului de atunci, Vlad Filat. “Acesta a făcut ochii mari şi a spus “categoric, nu”, fiindcă nu a fost coordonat cu el şi nu acceptă o asemenea poziţie”, a povestit Marian Lupu despre discuţia cu Vlad Filat.
Ulterior, o anchetă internă a MAI a constatat că semnătura ministrului nu ar fi fost autentică.
Marian Lupu aprecia, însă, că „se pare că semnătura nu este falsă”.

Cum şi-a pierdut pistolul Ion Ţurcan, comandantul BPDS „Fulger”

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!