Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Traian Băsescu i-a decorat cu Ordinul „Steaua României” pe 5 deputaţi de la Chişinău: Ana Guţu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Boris Vieru, Gheorghe Brega

Publicat 18:36 | 13 dec. 2013 // Politică, Republica Moldova, România // 1.401 vizualizări

Ordinul-Steaua-RomanieiPreşedintele României, Traian Băsescu, a semnat vineri, 13 decembrie, un decret de decorare a 5 deputați din Republica Moldova cu Ordinul Naţional „Steaua României”, “pentru remarcabila contribuţie personală la recunoaşterea limbii române ca limbă oficială a Republicii Moldova”.
Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce deputaţilor Ana Guţu (PLR) şi Valeriu Munteanu (PL).
Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer le-a fost conferit deputaţilor PL Corina Fusu, Boris Vieru și Gheorghe Brega.

Ordinul Național „Steaua României” este cea mai înaltă distincție oferită de statul român şi cel mai vechi ordin național, instituit în 1864 de Cuza Vodă. Se oferă cetățenilor români și străini şi are următoarele grade: Colan, Mare Cruce, Mare Ofițer, Comandor, Ofițer, Cavaler.

Decorarea a fost făcută la propunerea consilierului prezidențial Bogdan Mănoiu, șef al Departamentului Afaceri Europene al Administrației Prezidențiale de la Bucureşti.

Reamintim că, la 5 decembrie, urmare a sesizărilor depuse de parlamentarii Ana Guţu, Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Boris Vieru şi Gheorghe Brega, Curtea Constituţională de la Chişinău a decis că textul Declaraţiei de Independenţă prevalează în raport cu textul Constituţiei şi, prin urmare, limba de stat a Republicii Moldova este limba română.

Precizăm că deputatul Mihai Ghimpu, preşedintele PL, a fost decorat anterior cu Ordinul Naţional “Steaua României”.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!