Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Autorităţile ucrainene îşi cer scuze după apariţia clipului video în care poliţia maltratează un protestatar

Publicat 23:48 | 23 ian. 2014 // Mapamond // 997 vizualizări

Conform publicaţiei New York Times, există trei morţi confirmate în rândul protestatarilor, două provenind direct în urma unor plăgi împuşcate. Informaţii neconfirmate ale presei ucrainene urcă cifra deceselor la şapte.

Ucraina-protestatar-gol-fara-haineAutorităţile ucrainene şi-au cerut scuze joi, 23 ianuarie, după difuzarea pe internet a unui material video în care un protestatar este maltratat de forţele de ordine, fiind obligat să iasă dezbrăcat în frig pentru a face poze, transmite AFP.

‘Ministerul de Interne prezintă scuzele sale pentru actele inadmisibile ale unor persoane în uniformă filmate într-un material video în care apare o persoană dezbrăcată’, a precizat ministerul într-un comunicat.

O anchetă a fost deschisă ‘pentru a stabili locul şi momentul’ în care au fost filmate imaginile, conform aceleiaşi surse.

În clip, publicat joi, 23 ianuarie, pe YouTube şi preluat rapid de presa ucraineană, un protestatar reţinut, fără haine, este scos în zăpadă lângă o camionetă a poliţiei de membri ai forţelor antirevoltă, unii dintre ei mascaţi, înarmaţi cu bastoane. Înainte de a-l lăsa să se urce în camionetă, aceştia îl insultă, îl obligă să facă poze şi îl lovesc.

Potrivit EuromaidanPR (echipa de relaţii cu publicul a protestatarilor), au fost înregistrate deja mai multe plângeri legate de persoane care ar fi fost bătute, obligate să se dezbrace sau împuşcate cu gloanţe de cauciuc de către poliţişti.

Adoptarea, săptămâna trecută, a unui pachet de legi controversate, care înăspresc drastic sancţiunile împotriva manifestanţilor, a relansat mobilizarea opoziţiei, provocând violenţe fără precedent la Kiev.

Conform publicaţiei New York Times, există trei morţi confirmate în rândul protestatarilor, două provenind direct în urma unor plăgi împuşcate. Informaţii neconfirmate ale presei ucrainene urcă cifra deceselor la şapte.

Sursa: Agerpres

Elldor_Info-Avansam

1 Comentariu

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!