Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cum sunt părinţii tinerilor dependenţi de Internet

Publicat 06:29 | 18 ian. 2014 // Elldorscop, Social, Ştiinţă // 1.106 vizualizări

Baiat-fata-computer-laptopUn studiu nou efectuat în Grecia arată că adulţii tineri cu un „ataşament nesănătos” faţă de folosirea Internetului spuneau în mai mare proporţie decât alţi tineri că părinţii lor erau stricţi şi lipsiţi de afecţiune.

Cercetătorii spun că tinerii care au parte de părinţi duri, solicitanţi, care nu dau semne de afecţiune, tind să fie trişti şi să aibă probleme în a-şi face prieteni, iar aceste trăsături ale personalităţii amplifică riscul de dependenţă de Internet.

„Pe scurt, a fi un părinte bun, ceea ce include căldura parentală şi afecţiune, este asociat unui risc mai mic de dependenţă de Internet în rândul copiilor”, explică autorul studiului, Argyroula E. Kalaitzaki de la Institutul de Educaţie Tehnologică din Heraklion.

„În schimb, a fi un părinte rău, autoritar, neglijent şi excesiv de intruziv este asociat cu un risc mai mare al dependenţei de Internet”, a adăugat cercetătorul.

Studiile asupra dependenţei de Internet sunt relativ noi, iar unele dintre ele sugerează că acei copii care au probleme în a relaţiona cu alte persoane în realitate ar putea fi mai predispuşi la un nivel mare al utilizării Internetului. De asemenea, cei retraşi şi singuratici ar putea fi la rândul lor mai predispuşi să petreacă perioade excesive de timp pe Internet.

Studiul efectuat de echipa lui Kalaitzaki a implicat 700 de adulţi tineri, în vârstă de aproximativ 20 de ani. Aceştia au completat un chestionar în care au răspuns la întrebări despre sentimentele de singurătate, tristeţe şi anxietate şi despre nivelul de timp pe care îl petrec pe Internet.

De asemenea, participanţii la studiu au răspuns la câteva întrebări care doreau să identifice cum au fost crescuţi în primii 16 ani de viaţă.

Sursa: Descopera.ro/Reuters

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!