Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Directorul Ion Iovcev: Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol riscă să fie închis

Publicat 21:30 | 14 ian. 2014 // Politică, Republica Moldova, Social // 779 vizualizări
moldpres.md

moldpres.md

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din oraşul Tiraspol este supus în ultima perioadă presiunilor din partea diverselor organe din regiunea transnistreană şi riscă să fie închis, a declarat Ion Iovcev, directorul instituţiei de învăţământ, la o conferinţă de presă susţinută marţi, 14 ianuarie, la Chişinău.

Potrivit lui Ion Iovcev, citat de Moldpres, la 9 ianuarie, conducerea Liceului „Lucian Blaga” a aflat că conturile bancare ale instituţiei sunt blocate la indicaţia inspectoratului fiscal din regiunea separatistă.
Acest lucru va conduce la neachitarea facturilor şi, potrivit lui Ion Iovcev, va influenţa negativ activitatea instituţiei.

La sfârşitul lunii noiembrie 2013, a fost evaluată starea sanitară a liceului, în baza unei plângeri care ar fi fost depusă de o profesoară. Aceasta neagă, însă, că ar fi scris plângerea.
Deşi rezultatele controlului au fost pozitive, instituţia a fost anunţată ulterior că condiţiile în care activează liceul nu corespund standardelor sanitare şi că acesta va fi închis dacă până la 15 martie elevii nu vor fi asiguraţi cu hrană caldă, nu vor avea sală de sport şi nu va fi asigurată conectarea instituţiei la reţeaua centralizată de apă caldă.
Ion Iovcev a spus că în prezent este imposibil de soluţionat aceste probleme.

În opinia lui Ion Iovcev, închiderea Liceului „Lucian Blaga” va determina şi sistarea activităţii celorlalte şapte instituţii de învăţământ cu predare în limba română cu grafie latină din regiunea transnistreană.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!