Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Fenomenul meteo freezing rain la Chişinău (foto)

Publicat 23:29 | 20 ian. 2014 // Radar, Republica Moldova, Social // 1.239 vizualizări

Nou:  Urmările dramatice ale freezing rain: Arbori mutilaţi în Chişinău (foto)

Freezing-rain-femeie-umbrela-strada-ploaie-gheata-Chisinau1Chişinăul s-a pomenit în dimineaţa zilei de luni, 20 ianuarie, cu fenomenul meteo freezing rain (ploaia îngheţată), caracterizat prin depuneri de gheaţă pe crengile copacilor şi cabluri, precum şi prin stratul de polei de pe asfalt.

Sub greutatea gheţii, s-au rupt şi s-au părbuşit la pământ ramuri mai mari sau mai mici ale zeci de arbori. Efectele freezing rain pot fi văzute în capitală şi la ora publicării acestei ştiri.

În ajun, meteorologii au anunţat Cod galben de condiţii complicate ale vremii pentru intervalul 20-22 ianuarie, avertizând că în Republica Moldova vor cădea precipitații sub formă de ploaie, temporar cu transformare în lapoviță, şi că pe alocuri se vor forma depuneri de gheaţă.

Din cauza ploii îngheţate, mai multe avioane au aterizat cu întârziere pe Aeroportul Chişinău, iar pe traseele auto s-a circulat în condiţii de iarnă, înregistrându-se mai multe accidente.

În seara zilei, vremea s-a răcit în Chişinău, precipitaţiile s-au transformat în lapoviţă, iar drumurile au fost acoperite de un strat de zăpadă cu aspect de granule de gheaţă. La ora 23:00, termometrele indicau minus 3,8 grade Celsius.
La 20 ianuarie, viteza vântului, din sud-est, a atins până la 15-20 de metri pe secundă, dar către sfârşitul zilei vântul se domolise în capitală.

Elldor.Info

Freezing-rain-ploaie-gheata-Chisinau1 Freezing-rain-ploaie-gheata-Chisinau2Freezing-rain-ploaie-gheata-Chisinau3Freezing-rain-ploaie-gheata-Chisinau4Freezing-rain-ploaie-gheata-Chisinau5Freezing-rain-ploaie-gheata-Chisinau6

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!