Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Pericolul din pasta de dinţi: Fluorul – otrava care ne omoară zi de zi

Publicat 21:42 | 18 ian. 2014 // Accente Info, Republica Moldova, Sănătate, Social, Ştiinţă // 2.342 vizualizări

TunelNadina Lisnic

Se spune că omul se poate obişnui cu orice şi poate că aceasta şi este problema umanităţii: ne-am obişnuit să datorăm tot timpul bani cuiva – unei entităţi globale care nici măcar nu deţine bani, dar ne ia obiectele de valoare pe care le posedăm; ne-am obişnuit cu mâncarea de proastă calitate, cu nenumăratele restricţii, cu legi care apar şi nici măcar nu ştim de existenţa lor; ne-am obişnuit să ne alimentăm copiii cu produse delicioase, dar pline de substanţe chimice şi credem în publicitate şi în ceea ce alţii au puterea să promoveze.

Astfel, cu încetul, mulţi dintre noi renunţă la puterea Liberului Arbitru şi îl aplică doar când vine momentul să se întrebe dacă e cazul să intre sau nu în depresie.

Suntem otrăviţi zi de zi şi, în timp ce acceptăm dozele administrate prin aceste otrăvuri, râdem de cei care cred că cineva ne-ar face rău şi că ar exista o conspiraţie împotriva umanităţii.

Vom publica o serie de articole, prezentând câteva dintre substanţele şi elementele pe care le consumăm zilnic, îmbolnăvindu-ne astfel copiii şi scurtându-ne viaţa.

Seria acestor articole o deschidem cu Fluorul.

Fluorul nu se găseşte în mod natural în organismul nostru, dar este adăugat în apă şi în produsele de igienă dentară, în diverse concentraţii, sub motivul că ar preveni cariile şi că ar dezinfecta cavitatea bucală.
Se mai spune, de asemenea, că fluorul ar fi un nutrient important pentru noi.

Fluorul nu trebuie confundat cu fluorina, care este un element, sub formă de gaz şi care, în compoziţii minerale complexe, constituie un nutrient pentru corpul uman.

Fluorul (fluorizarea), în schimb, este produs de către om, neavând nicio influenţă pozitivă asupra organismului uman. Ba, din contră, este unul dintre cele mai caustice substanţe chimice (arde, distruge țesutul animal și vegetal) şi constituie toxina activă din otrava pentru şoareci şi gândaci de bucătarie.

Din păcate, proprietăţile fizice ale fluorului ne fac să îl primim în alimentaţia noastră foarte uşor, căci fluorizarea nu afectează nici aspectul, nici gustul şi nici culoarea apei tratate.

De obicei, fluorizarea se face prin adăugarea fluorului în una dintre cele trei forme:
Fluorura de sodiu ( NaF ) – o substanţă chimică toxică şi care irită prin contact ochii şi pielea, iar prin inhalare irită căile nazale, gâtul şi plamanii.
Contactul fluorurii de sodiu cu apa sau cu suprafaţe mari de piele formează acidul hidrofluoric, un acid foarte periculos.
Inhalarea sau ingerarea unei cantităţi mari de fluorură de sodiu provoacă greţuri, stări de vomă şi pierderea apetitului. Iar expunerea îndelungată şi la o concentraţie mare otrăveşte organismul, provocând dureri stomacale, stări de slăbiciune, convulsii, colapsul organelor şi chiar moarte.
De asemenea, fluorurile se depozitează în oase şi dinti, această stare numindu-se “Fluorosis” – “Fluoroză” (intoxicația cronică cu fluor).
(De reţinut: Fluoroza (fluorul se regăseşte în cantități prea mari în apa de băut) este frecventă în Republica Moldova, considerată zonă endemică pentru fluoroza dentară – 15% dintre elevi prezintă această afecţiune, caracterizată prin schimbarea culorii dinţilor sau pătarea lor.
În unele localităţi ale republicii, până la 80% dintre adolescenţii de 12-17 ani erau afectaţi de fluoroză în anul 2004 – studiu Unicef/Guvern, 2010.
Atenţie! Celor afectaţi sau expuşi la fluoroză le este total contraindicată pasta de dinţi cu fluor!
În stomatologie este acreditată ideea că pasta de dinţi cu fluor previne apariţia cariilor, contribuie la remineralizarea smalţului dentar şi combate acţiunea acizilor. În stomatologie este utilizat şi procedeul de fluorizare a dinţilor.
Spre deosebire de Republica Moldova, în mai multe ţări din UE şi în SUA s-a constatat oficial o carenţă de fluor şi acesta este adăugat în apa potabilă furnizată prin sistemul centralizat.)
Iată harta cu zonele din Republica Moldova în care apa de băut (fântâni, izvoare, robinet) conţine mari cantităţi de fluor:
Fluoroza-Republica-Moldova
Acidul hidrofluorosilicic (H2SiF6) – rezultă  în urma obţinerii fosfatului prin “dizolvarea” rocilor ce conţin sulfat de acid sulfuric. Apa rezultată în urma procesului nu conţine doar acid hidrofluorosilicilic, dar şi urme de arsenic, mercur şi metale radioactive.
Neutralizarea acestor ape supernocive ar cere mii de euro per tonă şi bazinele în care sunt depozitate acestea trebuie golite periodic, pentru a face loc noilor cantităţi produse.
Astfel, cisterne întregi sunt încărcate şi cantităţi enorme se infiltrează în reţelele de apă potabilă şi menajeră, fără nicio consecinţă nefastă pentru cei care încasează profitul.

Acidul hidrofluoric mai este folosit şi pentru rafinarea benzinei, pentru crearea de fluorocarburi şi clorofluorocarburi pentru congelatoare şi sistemele de aer condiţionat, pentru fabricarea monitoarelor de calculator, becuri fluorescente, semiconductori, materiale plastice, ierbicide şi… pentru pasta de dinţi.

De asemenea, acest acid are proprietatea de a „arde” carnea de pe oase şi de a descompune un om, inclusiv scheletul, până la formarea unui lichid organic.

Fluorisilicatul de sodiu (Na2SiF6) – cunoscut şi ca Silicofluorid de sodiu, este un rezultat chimic obţinut în industria metalurgică, prin producerea aluminiului, a oţelului, a cimentului, a fosfatului, precum şi a armamentului nuclear.

Pe site-ul www.cdc.gov găsiţi o parte din istoricul utilizării acestor compuşi chimici în industria americană şi informaţie despre cum procesele intentate împotriva celor care în mod vădit ne otrăvesc eşuează sistematic, prin diverse tertipuri asociative şi legislative (o carte care argumentează şi analizează detaliat acest aspect este „The Fluoride Deception”, scrisă de Christopher Bryson).

Despre efectele negative ale fluorului şi în susţinerea celor care solicită încetarea fluorizării apei şi a consumării, sub orice formă, a acestei substanţe chimice periculoase pentru corpul uman s-au scris numeroase cărţi şi articole.

Fluor-bazin-fluor

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că fluorul distruge enzimele umane, prin schimbarea formei  acestora.
Enzimele, în integritatea şi originalitatea proprietăţilor acestora, sunt necesare pentru formarea nenumarătelor reacţii care au loc în corpul nostru şi care, în cazul în care nu se produc în mod corespunzător, declanşează anomalii şi chiar moarte la nivel celular.
Enzimele (proteine) care nu sunt recunoscute de organism sunt tratate ca invadatori, sistemul imunitar fiind solicitat într-o luptă împotriva sa însuşi (proces analizat ştiinţific în cartea “Fluoride the Aging Factor” de către John Yiamouyiannis ).
Aceasta atrage după sine colapsul întregului sistem imunitar şi cedarea organismului, prin apariţia dereglărilor în tot corpul:
sistemul imunitar,
sistemul digestiv,
sistemul respirator,
circulaţia sangvină,
funcţionarea rinichilor,
funcţionarea ficatului,
funcţionarea creierului,
funcţionarea tiroidei,
astfel încât corpul îmbătrâneşte prematur la nivel celular, iar bolile precum cancerul sunt un rezultat al confuziei sistemului imunitar.

Cu toate acestea, Centrul de Control al Maladiilor, conform Wikipedia, a clasat fluorul în clasamentul celor mai mari zece reuşite ale secolului XX, notând că acest element chimic a fost aplicat pentru prima oară la scară largă în SUA şi că ţările europene care nu l-au folosit ar fi suferit un declin dentar puternic fără utilizarea acestuia.

Dacă încă sunteţi sceptici şi nu înţelegeţi de ce consumăm o substanţă atât de nocivă care se află mai ales în apă (fără care nu am putea trăi), răspunsul are două argumente.
Pentru primul argument, vom analiza modul în care fluorul a început să fie folosit.
La începutul secolului XX, producţia de aluminiu era în plină creştere. Bauxita este mineralul care, prin purificare cu fluoroaluminatul de sodiu în stare topită şi tratat cu o cantitate de curent electric, formează aluminiul.
În SUA procesul a fost patentat de către Charles Martin Hall, care a format şi fundaţia denumită mai târziu ALCOA („Aluminum Company of America”).
Crearea fundaţiei a fost susţinută financiar de către bancherul Andrew W. Mellon, care în 1920 a fost numit secretar al Trezoreriei de Stat, iar în 1932 a fost numit la conducerea Serviciului Sănătăţii Publice al SUA.
În acea perioadă, producţia intensă de aluminiu a stârnit discuţii în privinţa influenţei negative a procesului asupra sănătaţii, iar Serviciul Sănătăţii Publice al SUA a avut tendinţa suprimării rapoartelor ştiinţifice care afectau interesele comerciale pe care le avea la ALCOA.

Unul dintre rapoarte îi aparţinea lui Harry Van Osdall Churchill, de la ALCOA´s New Kensington Laboratories, care confirma că fluorul poate fi cauza problemelor dentare.

La câţiva ani după ce fabrica şi-a început activitatea, oamenii din localităţile învecinate au început să aibă probleme de sănătate şi dinţii vizibil afectaţi, fiind suspectată contaminarea surselor de apă potabilă.
Începând cu aceste evenimente, timp de câteva decenii, s-au făcut numeroase analize, rapoarte, falsificări de rapoarte.

Cert este că fluorul, acest deşeu toxic, a fost până la urmă promovat şi aplicat de către acelaşi Serviciu al Sănătăţii Publice al SUA.
Cu sprijinul unor stomatologi, fluorul a început să fie folosit exact în sensul în care nu ajută dinţii.

Argumentul cu numărul doi este că firmele producătoare scapă graţios de deşeuri, fiind chiar plătite cu bani pentru acestea şi puţin le pasă de faptul dacă fluorul vă afectează sau nu. Şi până nu vom conştientiza aceste pericole la nivel individual şi vom continua să intrăm în magazine pentru a cumpăra pastă de dinţi cu fluor, nu va fi nicio schimbare.

Dacă există cererea, este şi oferta.
Studiaţi cu mai multă atenţie ambalajele, puneţi-vă întrebari despre elementele care nu vă sunt cunoscute şi încercati să trăiţi cât mai mult, cu o stare de sănătate cât mai bună, bucurându-vă de familia voastră.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!