Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ministerul Educaţiei despre situaţia școlilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană

Publicat 21:37 | 13 ian. 2014 // Politică, Radar, Republica Moldova, Social // 743 vizualizări
trm.md

trm.md

Conducerea Ministerului Educației a avut luni, 13 ianuarie, o întrevedere cu directorii celor opt instituții de învăţământ cu predare în grafia latină care activează în regiunea transnistreană.

La întrevedere au participat și reprezentanții Biroului pentru reintegrare, precizează Serviciul de presă al Ministerului Educaţiei.

În ședință au fost abordate probleme ce țin de activitatea acestor instituții de învăţământ: presiunile la care sunt supuşi elevii, părinţii, cadrele didactice şi administraţia şcolilor, impedimentele create de către structurile de la Tiraspol în calea bunei desfăşurări a procesului educaţional.

S-a menţionat că ultima din şirul recentelor provocări ale Tiraspolului a fost îngheţarea conturilor Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din orașul Tiraspol, fapt ce poate avea ca urmare blocarea activităţii acestei instituţii.

Responsabilii de la Ministerul Educației și Biroul pentru reintegrare au subliniat “inadmisibilitatea exercitării presiunilor asupra acestor instituţii de învăţământ şi a obstrucţionării de către reprezentanţii de la Tiraspol a procesului instructiv-educativ”.

De asemenea, conducerea Ministerului Educației și Biroului pentru reintegrare au reiterat că problemele stringente cu care se confruntă respectivele şcoli din regiunea transnistreană trebuie discutate în cadrul formatelor existente de negocieri cu Tiraspolul, inclusiv în cadrul Grupului sectorial de lucru pentru educație.

Elldor.Info

Elldor_Info-Avansam

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!